Мета зустрічі – розбити ідею про перемогу РФ у війні: до Парижа приїдуть близько 20 лідерів Європи
Мета зустрічі – розбити ідею про перемогу РФ у війні: до Парижа приїдуть близько 20 лідерів Європи

Мета зустрічі – розбити ідею про перемогу РФ у війні: до Парижа приїдуть близько 20 лідерів Європи

Близько 20 європейських лідерів зберуться в понеділок у Парижі, щоб послати російському президенту Володимиру Путіну сигнал про рішучість Європи щодо України і протистояти заявам Кремля про те, що Росія неминуче виграє війну, яка триває вже третій рік.

Про це заявив радник президента Франції Еммануеля Макрона.

Робоча зустріч європейських лідерів була оголошена в терміновому порядку через ескалацію російської агресії в останні кілька тижнів, за словами його радників.

Зараз дивляться

– Ми хочемо послати Путіну дуже чіткий сигнал, що він не переможе в Україні. Наша мета – розбити цю ідею, в яку він хоче, щоб ми повірили, що він якимось чином виграє, – сказав радник Макрона на брифінгу.

Зустріч лідерів Європи

У конференції візьмуть участь канцлер Німеччини Олаф Шольц, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, а також лідери скандинавських і балтійських країн.

Сполучені Штати представлятиме помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джим О’Браєн, а Канаду – міністр оборони Білл Блер.

Французькі чиновники заявили, що конференція з безпеки в Мюнхені на початку цього місяця, яка збіглася зі смертю найгрізнішого внутрішнього опонента Путіна Олексія Навального, була сповнена “мороку і зневіри”, і що Макрон прагне розвіяти ці настрої.

– Ми не похмурі і не зневірені. Ми хочемо, щоб Росія це зрозуміла. Росії доведеться розраховувати на нас усіх разом, щоб закінчити цю війну і відновити права України, – сказав французький радник.

Однак, за словами радника, робоча зустріч не стане приводом для оголошення про нові поставки зброї в Україну, а буде присвячена обговоренню шляхів підвищення ефективності дій на місцях, а також посиленню координації між союзниками та Україною.

Французькі чиновники заявили, що останніми тижнями Росія знову проявила агресивність, наприклад, Путін здійснив політ на бомбардувальнику з ядерним зарядом, що, на їхню думку, є спробою залякати європейців у той час, коли підтримка США опинилася під питанням через президентські вибори.

Теги за темою
Володимир Путін Євросоюз Франція Еммануель Макрон
Джерело матеріала
loader