Запобігає ампутації: у США схвалено препарат для лікування важкого обмороження
Запобігає ампутації: у США схвалено препарат для лікування важкого обмороження

Запобігає ампутації: у США схвалено препарат для лікування важкого обмороження

Цього місяця Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалило перший у країні метод лікування важких обморожень у пацієнтів, яким загрожує втрата пальців ніг, рук та інших відкритих частин тіла.

Як працює препарат

Як повідомляється, препарат Ілопрост вводиться внутрішньовенно по кілька годин на день протягом трохи більше ніж тижня. Він покращує кровообіг, обмежуючи запалення і зупиняючи утворення скупчень тромбоцитів, які можуть зупинити кровотік і вбити тканини. Найбільшому ризику піддаються пальці ніг, пальці рук, вуха, щоки та ніс.

Зазначається, що найбільшому ризику піддаються альпіністи-висотники, люди, які працюють на відкритому повітрі без належного спорядження, і безхатченки, особливо ті, у кого поганий кровообіг.

Зараз дивляться

Наслідки важкого обмороження

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань, обмороження відбувається за надзвичайно низьких температур, при цьому травми часто виникають у процесі відтавання, оскільки судини ушкоджуються тромбами та запаленням, що призводить до удушення кровотоку.

Невеликий ринок

За словами експертів, близько двох третин усіх випадків обморожень є більш легкими і навряд чи є кандидатами на застосування цього препарату, який отримав схвалення FDA на продаж. За оцінками, ринок Ілопросту в США становитиме менше 1 000 осіб на рік.

Однак, за словами експертів, незважаючи на невеликий ринок, це важливий новий варіант лікування, хоча ціна на препарат ще не встановлена. Зазначається, що багато інфузійних методів лікування важких обморожень дуже дорогі.

За словами експертів, це не перше застосування препарату. Інгаляційна версія Ілопросту була вперше схвалена FDA в 2004 році для лікування легеневої гіпертензії.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader