/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffe158e343bd8105d83c8291037a0d15f.jpg)
Культовий торт "Пташине молоко" в домашніх умовах: що додати в тісто крім борошна
Торт "Пташине молоко" –десерт, про який знає не одне покоління. Його завжди готують на різноманітні свята та сімейні чаювання. Маса просто тане у роті, має дуже ніжним та приємний смак. Все це через особливу технологію приготування.
Ідея приготування культового торту "Пташине молоко" опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Рябокінь (mama_na_kykhne) в Instagram. Окрім традиційного борошна в тісто потрібно додати також манку – вона робить торт дуже м'яким.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F1aa482123a7e750eae1b3eaae9314283.png)
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт
- цукор – 200 г
- вода – 3 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- борошно – 170 г
- какао – 3 стл.
Спосіб приготування:
1. Яйця збити з цукром до пишності.
2. Додати решту інгредієнтів.
3. Випікати в духовці 30-40 хвилин (можна в мультиварці).
4. Корж охолодити.
5. Розрізати на дві частини
Інгредієнти для крему:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3381476f5b89e898e372c73e1bf7eecc.jpg)
- молоко – 500 мл
- манка – 3 ст л
- цукор – 120 г
- вершкове масло – 200 г
Спосіб приготування крему:
1. Коли молоко закипить – додати манку.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F14ad10fbb514a41516027154c0c1dc6d.jpg)
2. Варити 3-5 хвилин, залишити до повного охолодження.
3. Масло збити з цукром та поступово по одній ложці додавати манку та збивати крем.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5a4603c362bdd851b63667d8955362f7.jpg)
4. Коржі за бажанням просочити сиропом, змазати кремом, прикрасити за бажанням.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Торт з пряників зі згущеним молоком
- Торт без випічки з печива та сметани
- Торт суфле з фруктами
