В ЄС стримано прокоментували ідею відправлення військ до України
В ЄС стримано прокоментували ідею відправлення військ до України

В ЄС стримано прокоментували ідею відправлення військ до України

Військова підтримка частково координується на рівні ЄС.

Наразі в Європейському Союзі є консенсус щодо надання Україні всього, що потрібно для протистояння агресії Росії. Втім, будь-які інші рішення - в компетенції держав-членів.

Про це заявив зовнішньополітичний речник Єврокомісії Петер Стано, повідомляє "ЄП".

"Держави-члени вирішують, як найкраще підтримати Україну на основі її потреб. Це рішення держав-членів. Немає рішення на рівні ЄС щодо будь-якого відправлення військ чи наземних сил до Україну для участі у боях. На цій стадії консенсус в ЄС є щодо того, щоб давати Україні потрібне для її боротьби стільки - скільки буде потрібно", - заявив політик. 

З його слів, військова підтримка частково координується на рівні ЄС шляхом відшкодування з Європейського фонду миру за постачання державами-членами озброєння для України. 

"Позиція ЄС: ми повинні все, що потрібно, аби допомогти Україні виграти її виправдану оборонну війну проти незаконної агресії. Ця позиція погоджена вже давно. Держави-члени продовжують оновлювати свої зобов’язання про підтримку різними шляхами: економічними, гуманітарними, політичними, дипломатичними, шляхом санкцій і наданням військової підтримки", - наголосив Петер Стано.

  • У Путіна відреагували на можливе введення військ НАТО до України
  • Гучна заява Макрона про війська НАТО в Україні: чи готовий Захід вступити у війну із РФ
  • Нова "залізна завіса" по території України: як Путін успішно нав’язав Заходу свої правила гри
Джерело матеріала
loader