Око на 3D-принтері: вчені створили новий метод виготовлення протезів
Око на 3D-принтері: вчені створили новий метод виготовлення протезів

Око на 3D-принтері: вчені створили новий метод виготовлення протезів

Науковці створили 3D-модель ока, її використовуватимуть як протез. Таким способом можна виготовити очі, які точно відтворюють колір, розмір і структуру здорового органу пацієнта.

Переваги нового методу

Зазвичай, процес виготовлення очного протезу займає близько восьми годин, проте нова техніка дозволяє виробляти його всього за 90 хвилин. У випадку масового виробництва, навіть менше – лише 10 годин для створення 100 одиниць.

Замість традиційного зліпку, вчені використовують зображення порожньої очниці та здорового ока пацієнта. Вони перетворюють фото в креслення для 3D-друку.

Зараз дивляться

Провідний автор дослідження з Інституту комп’ютерної графіки Фраунгофера в Німеччині говорить, що нові протез більш реалістичні.

Ефективність 3D-протезу

Протези на 3D-принтері можна виготовляти для близько 80% здорового населення. Новий метод не підійде для людей зі складною формою очної ямки.

Нову технологію вже успішно випробували в очній лікарні Мурфілдс у Лондоні. Там більше 200 дорослих отримали нові протези.

Дослідники планують розширити використання технології в інших лікарнях та провести додаткові дослідження, щоб створити можливість виготовлення протезів для дітей.

Теги за темою
Технології
Джерело матеріала
loader
loader