Польща обмірковує заборону імпорту продуктів із РФ по прикладу Латвії - Туск
Польща обмірковує заборону імпорту продуктів із РФ по прикладу Латвії - Туск

Польща обмірковує заборону імпорту продуктів із РФ по прикладу Латвії - Туск

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Польща ретельно проаналізує вплив рішення Латвії заборонити імпорт російських харчових продуктів і не виключає введення таких заходів. Про це пише Bloomberg із посиланням на заяву прем'єра.

Туск сказав, що планує обговорити заборону імпорту російських продуктів під час зустрічі з протестувальниками на кордоні з Україною фермерами. За словами польського прем'єра, проблема «надлишку пропозиції та нерівної конкуренції» виникає не лише через торгівлю з Україною, а й від імпорту з Росії та Білорусі.

Прем'єр-міністри Польщі та Латвії домовилися об'єднати зусилля, щоб переконати європейських лідерів вжити заходів щодо імпорту продовольства зі сходу. Раніше Латвія заявила, що виступає за введення на загальноєвропейському рівні санкцій проти імпорту російського зерна. Пропонується замінити його на українське зерно.

  • 22 лютого Сейм Латвії затвердив поправки до закону "Про розвиток села та сільського господарства", які забороняють імпорт сільськогосподарської продукції з Росії та Білорусі.
  • Раніше Туск заявив, що Польща хоче допомогти Україні, проте не може допустити, щоб ця допомога мала дуже негативні наслідки для її громадян. За словами Туска, Варшава шукає рішення, яке захистить ринок від "повені значно дешевшою сільськогосподарською продукцією", а фермерів - від нерівної конкуренції.
Теги за темою
Польша продукти
Джерело матеріала
loader
loader