Кожний кухар має власні кулінарних секрети, Євген – не виняток. Один з них – млинці Клопотенка. Рецепт смачної страви і дієві поради шефа – у матеріалі Факти ICTV.
Як приготувати млинці Клопотенка: поради
Щоб отримати млинці тонкі за рецептом Клопотенка, шеф рекомендує дотримуватися певних правил та пропорцій продуктів.
- Для тіста кухар радить брати всі інгредієнти за кімнатної температури.
- Додавати борошно слід поступово. А щоб уникнути утворення грудочок, слід ретельно перемішувати інгредієнти.
- Після змішування тісто треба залишити хоча б на 10 хв, за цей час відбудуться хімічні реакції і воно відпочине.
- Млинці Клопотенка не містять забагато цукру, кількість можна регулювати за власним смаком, але шеф застерігає, якщо його буде забагато, млинці можуть підгоряти.
- Що жирніше молоко, тим насиченіший смак млинців.
- Щоб вийшли млинці тонкі за рецептом Клопотенка – підготуйте посуд для випікання. Кухар рекомендує використовувати для цього пательню з антипригарним покриттям, яку можна злегка змастити олією. Або ж смажити млинці на звичайній, попередньо змащуючи поверхню шматочком сала, саме так завжди робити наші пращури.
Млинці Клопотенка: рецепт
За словами Євгена Клопотенка, готувати – це просто. Його поради допоможуть швидко навчитися пекти смачні тонкі млинці, що стануть ідеальною основою для будь-яких начинок.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 1/3 ч. л. солі
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 340 мл молока
- 130 г борошна
- 50 г вершкового масла (для змащування млинців)
Млинці Клопотенка: приготування
- Приготуйте тісто. Збийте яйця, додайте цукор, сіль та влийте 2 ст. л соняшникової олії.Перемішуйте масу віничком.
- Влийте молоко та знову розмішайте суміш, щоби цукор і сіль добре розчинилися.
- Додайте поступово борошно та продовжуйте добре вимішувати масу. Залиште його відпочивати на 10 хв.
- Змастіть розігріту сковорідку соняшниковою олією за допомогою кулінарного пензлика.
- Ополоником виливайте тісто на середину пательні, нахиляючи її та розподіляючи тісто по всій поверхні.
- Після того, як край млинців стане рум’яним, переверніть їх на інший бік. Млинці тонкі за рецептом Клопотенка готові. Складайте стопкою, змащуючи кожний млинець вершковим маслом.
Джерело: