За рецептом Клопотенка: як приготувати тонкі млинці
За рецептом Клопотенка: як приготувати тонкі млинці

За рецептом Клопотенка: як приготувати тонкі млинці

Кожний кухар має власні кулінарних секрети, Євген – не виняток. Один з них –  млинці Клопотенка. Рецепт смачної страви і дієві поради шефа – у матеріалі Факти ICTV.

Як приготувати млинці Клопотенка: поради

Щоб отримати млинці тонкі за рецептом Клопотенка, шеф рекомендує дотримуватися певних правил та пропорцій продуктів.

  • Для тіста кухар радить брати всі інгредієнти за кімнатної температури.
  • Додавати борошно слід поступово. А щоб уникнути утворення грудочок, слід ретельно перемішувати інгредієнти.
  • Після змішування тісто треба залишити хоча б на 10 хв, за цей час відбудуться хімічні реакції і воно відпочине.
  • Млинці Клопотенка не містять забагато цукру, кількість можна регулювати за власним смаком, але шеф застерігає, якщо його буде забагато, млинці можуть підгоряти.
  • Що жирніше молоко, тим насиченіший смак млинців.
  • Щоб вийшли млинці тонкі за рецептом Клопотенка – підготуйте посуд для випікання. Кухар рекомендує використовувати для цього пательню з антипригарним покриттям, яку можна злегка змастити олією. Або ж смажити млинці на звичайній, попередньо змащуючи поверхню шматочком сала, саме так завжди робити наші пращури.

Млинці Клопотенка: рецепт

За словами Євгена Клопотенка, готувати – це просто. Його поради допоможуть швидко навчитися пекти смачні тонкі млинці, що стануть ідеальною основою для будь-яких начинок.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/3 ч. л. солі
  • 4 ст. л. соняшникової олії
  • 340 мл молока
  • 130 г борошна
  • 50 г вершкового масла (для змащування млинців)

Млинці Клопотенка: приготування

  1. Приготуйте тісто. Збийте яйця, додайте цукор, сіль та влийте 2 ст. л соняшникової олії.Перемішуйте масу віничком.
  2. Влийте молоко та знову розмішайте суміш, щоби цукор і сіль добре розчинилися.
  3. Додайте поступово борошно та продовжуйте добре вимішувати масу. Залиште його відпочивати на 10 хв.
  4. Змастіть розігріту сковорідку соняшниковою олією за допомогою кулінарного пензлика.
  5. Ополоником виливайте тісто на середину пательні, нахиляючи її та розподіляючи тісто по всій поверхні.
  6. Після того, як край млинців стане рум’яним, переверніть їх на інший бік. Млинці тонкі за рецептом Клопотенка готові. Складайте стопкою, змащуючи кожний млинець вершковим маслом.

Джерело:

Джерело матеріала
loader