Яке свято 3 березня та чому не можна ходити в ліс
Яке свято 3 березня та чому не можна ходити в ліс

Яке свято 3 березня та чому не можна ходити в ліс

У неділю, 3 березня, відзначається Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення, Всесвітній день письменника, Всесвітній день слуху та Всесвітній день дикої природи.

Церква сьогодні вшановує пам’ять святих мучеників Євтропія, Клеоника і Василіска.

3 березня (16 березня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті святих мучеників Євтропія, Клеоника і Василіска. Вони постраждали за часів правління імператора Максиміана в понтійському місті Амасія.

Зараз дивляться

Брати Клеоник та Євтропій були розіп’яті, а Василіска язичники зарубали мечем у 290 році. Братів мучили протягом трьох днів, але тортури не похитнули їхньої віри в Христа. Святих поховали інші християни, їхні мощі прославилися численними чудами.

День ангела сьогодні відзначають Михайло, Марта та Марфа.

Сьогодні не можна ходити в ліс, наші предки вірили, що цього дня починають пробуджуватися ведмеді. Не можна оформляти кредити і брати гроші в борг, інакше весь рік будете в боржниках.

Не рекомендовано виносити сміття і викидати старі речі – разом з ними можна позбутися добробуту і достатку в домі. 3 березня цьогоріч припадає на неділю, тому сьогодні не варто займатися важкою фізичною працею та рукоділлям.

Вранці 3 березня треба умитися водою, в якій цілу ніч перебував срібний предмет. Наші предки вірили, що тоді весь рік людина буде красивою і молодою.

  • Чути грім – до погіршення погоди в найближчі дні.
  • Шпаки вже прилетіли – буде хороший урожай зернових.
  • Щебечуть синиці – зовсім скоро прийдуть теплі дні.
  • Кішка весь день ховається в тепле місце – до похолодання.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader