Нічні кошмари, думки про суїцид: моторошні побічні ефекти популярних ліків від астми
Нічні кошмари, думки про суїцид: моторошні побічні ефекти популярних ліків від астми

Нічні кошмари, думки про суїцид: моторошні побічні ефекти популярних ліків від астми

Активісти британської ініціативної групи стверджують, що багато лікарів не попереджають належним чином своїх пацієнтів про можливі дуже важкі побічні ефекти популярних ліків від астми Монтелукаста.

Неконтрольована агресія

Повідомляється, що пацієнти з астмою, серед яких багато дітей, серед побічних ефектів препарату відзначають нічні жахіття, депресію і, в рідкісних випадках, галюцинації або суїцидальну поведінку.

– Постраждалі повідомляють про неконтрольовану агресію, про те, що діти нападають на членів сім’ї та страждають від дуже нав’язливих думок. На жаль, були також спроби самогубства, – розповіла членкиня ініціативної групи Таня Хіндер.

Зараз дивляться

Самогубство в 14 років

Грем і Елісон Міллер, чий син Гаррі, що страждає на астму, наклав на себе руки у віці 14 років у лютому 2018 року, вживаючи наркотик, належать до сімей, які закликають до дії.

Батьки дізналися про можливі побічні ефекти Монтелукаста через два роки після смерті їхнього сина і вимагають відновлення розслідування.

Боротьба з наркотиком

Британська група по боротьбі з наркотиком, до якої входять майже 3 500 членів, виступає за більш помітні попередження, більш суворий контроль і підтримку постраждалих.

За словами експертів, революційні ліки від астми та алергії було випущено фармацевтичним гігантом Merck у 1998 році. Вони запобігають звуженню дихальних шляхів і нападам астми.

Побічні ефекти препарату, включно зі змінами поведінки та настрою, перераховані в інформаційному листку для пацієнтів, але учасники кампанії кажуть, що попередження мають бути надруковані на упаковці та відзначені медичними працівниками.

Регулюючий орган

Агентство з регулювання лікарських засобів і товарів медичного призначення (MHRA) підтвердило, що вже розглядає ризики, пов’язані з препаратом Монтелукаст.

В агентстві заявили, що проводять додаткову перевірку, щоб розглянути будь-які нові дані про ризик, індикатори недостатньої поінформованості пацієнтів, осіб, які здійснюють догляд, і медичних працівників, а також необхідність будь-яких подальших регулювальних дій.

Джерело матеріала
loader
loader