Малюська про мобілізацію засуджених: Корупціонерів можна спокійно відправляти на війну
Малюська про мобілізацію засуджених: Корупціонерів можна спокійно відправляти на війну

Малюська про мобілізацію засуджених: Корупціонерів можна спокійно відправляти на війну

Корупціонерів можна абсолютно спокійно відправляти воювати, вважає міністр юстиції Денис Малюська.

В інтерв’ю РБК-Україна він пояснив, що в Україні десятиліттями культивувалася корупція – це було і залишається поширеним явищем.

– У нас було соцопитування, де більшість людей визнавали, що давали хабар у вигляді подарунка, або гроші лікарям, освітянам, патрульним. Ну, тобто це явище було мега поширене. Безумовно, це треба викорінювати, але я не розумію, чому корупціонерів, як і інших, не можна відправляти на війну. Треба, – підсумував він.

Зараз дивляться

Які ще категорії засуджених пропонує мобілізувати Мін’юст

Щодо мобілізації засуджених, яка активно обговорюється в суспільстві, глава Мін’юсту вважає, що варто починати з тих, у кого є судимість.

– Це ті люди, які вже вийшли з в’язниці, або навіть ніколи туди не потрапляли. За законом вони не можуть бути мобілізованими. Тобто особи, які мають судимість, не підлягають військовому обліку. Власне, це найпростіше і найочевидніше, що треба виправляти, – каже міністр.

За його словами, тут не йдеться про якусь небезпеку, адже ці люди ходять по вулицях і спілкуються.

– Чому вони не йдуть в армію та не виконують обов’язок захищати Батьківщину, я не розумію. Тим паче величезна кількість з них бажає це робити, – додав він.

Малюська також не став відкидати тих, хто відбуває покарання за тяжкі злочини, бо це “залежить від того, що вважати тяжким злочином”.

– Я не розумію, чому люди, які знаходяться у в’язниці, які не є суспільно небезпечними, засуджені за ненасильницький злочин, чому вони мають імунітет і не служать в армії, хоча така потреба є? Є чимало військових командирів, які готові їх брати, – наголосив міністр юстиції.

Він також назвав у цьому переліку порушників правил дорожнього руху, оскільки ця категорія людей – класичний випадок розміру відповідальності в залежності від везіння.

– Абсолютна більшість водіїв порушує правила дорожнього руху. Я іноді порушував правила дорожнього руху, визнаю, і сплачував за це штраф. А “ДТПшники”, які отримують вирок, вони потрапили у в’язницю часто не тому, що вони якось особливо грубо порушували ПДР. А тому що це порушення потягнуло за собою тяжкі наслідки, – зауважив він.

Раніше Денис Малюська також говорив, що якби українське законодавство дозволяло мобілізацію засуджених та ув’язнених,

Теги за темою
Збройні сили України Законопроект
Джерело матеріала
loader
loader