У Червоному морі пошкоджено кабелі глобального інтернету: можуть бути причетні хусити
У Червоному морі пошкоджено кабелі глобального інтернету: можуть бути причетні хусити

У Червоному морі пошкоджено кабелі глобального інтернету: можуть бути причетні хусити

Чотири підводні телекомунікаційні кабелі із 15, що зʼєднують Європу, Азію та Африку, перебиті у Червоному морі. Йдеться про лінії Asia-Africa-Europe 1, Europe India Gateway, Seacom та TGN, на які припадає 25% трафіку у регіоні.

Про це інформує компанія

Зазначається, що пошкоджені маршрути дуже важливі для передачі даних з Азії до Європи. Наразі через несправність інтернет-трафік перенаправляється через материковий Китай і на схід через США. Через це у роботі зв’язку на Близькому Сході виникли перебої.

Зараз дивляться

Пошкодження кабелів у Червоному морі

Як повідомив представник HGC агентству , пошкодження знаходяться у південній частині Червоного моря і підпадають під юрисдикцію Ємену. Це продемонстрував попередній аналіз.

Представник південноафриканської Seacom повідомив , що відновлювальні роботи розпочнуться не раніше, ніж за місяць, тому що оформлення дозволів для підводних робіт у регіоні займає багато часу.

Чи можуть бути причетні хусити

Наразі не відомо, хто відповідальний за пошкодження кабелів, немає точної інформації і про те, як саме це сталося. Проте у районі Червоного моря тривають атаки хуситів на кораблі та судна.

Минулого тижня з’явилася інформація, що кабелі можуть бути перебиті у Червоному морі. Щонайменше одне поклало відповідальність за пошкодження кабелів на хуситів, які атакували вантажні судна на водному шляху. Зі свого боку ті категорично заперечують це та покладають відповідальність за пошкодження на США та Велику Британію, які завдають ударів по їхнім позиціям у Ємені.

У , опублікованому минулого вівторка, підконтрольний хуситам уряд заявив, що “прагне вберегти всі телекомунікаційні підводні кабелі подалі від будь-яких можливих ризиків”.

Зазначається, що також кабелі могли бути пошкоджені внаслідок нещодавнього затоплення британського вантажного судна Rubymar. Його атакували хусити 18 лютого. Після того, як корабль залишили члени екіпажу він ще кілька днів дрейфував у Червоному морі. Тож якір корабля міг потенційно перерізати один або кілька кабелів.

Представник SEACOM сказав , що імовірно їхній кабель був пошкоджений Rubymar, який з тих пір затонув, але компанія поки що не підтвердила це.

До речі, 5 березня Про проблеми з доступом до соцмереж повімляють користувачі з Європи та США.

Теги за темою
Інтернет
Джерело матеріала
loader
loader