Якщо Україна впаде, то будуть каскадні наслідки – МЗС Франції
Якщо Україна впаде, то будуть каскадні наслідки – МЗС Франції

Якщо Україна впаде, то будуть каскадні наслідки – МЗС Франції

Глава МЗС Франції Стефан Сежурне закликав Європу до єдності та наголосив на важливості підтримувати Україну.

Про це повідомляє TF1.

– Якщо Україна впаде, то будуть каскадні наслідки, я не дуже високо оцінюю Європейський Союз, я не дуже високо оцінюю нашу здатність домовитися, — сказав міністр.

За його словами, російський диктатор Володимир Путін прагне перевірити солідарність європейських країн, тому варто “уникати цього сценарію”.

Зараз дивляться

– Уникнути цього сценарію означає, зокрема, тримати руку на пульсі в Україні разом із нашими союзниками, укладати двосторонні угоди, як ми це робили, а потім допомагати українцям, як тільки можемо, – додав Сежурне.

Він зазначив, що Росія має зрозуміти, що Франція “не відпустить українців у ці важкі часи”.

Бажаючи “перемогти Росію, не ведучи з нею війну”, глава зовнішньополітичного відомства Франції також підтримав президента Еммануеля Макрона у заяві про можливість відправлення західних військ в Україну, зазначивши, що йдеться про “додавання стратегічної двозначності в наші дії”.

Він також наголосив, що не можна дозволяти Росії діяти так, як вона хоче.

– Ми переживаємо переломний момент, який повинен змусити нас протистояти Росії. Ці країни бачать лише баланс сил, і ми повинні грати на балансі сил, щоб захистити французів, захистити європейців”, – резюмував Сежурне.

Заява Макрона про війська Заходу в Україні

Раніше французький лідер Еммануель Макрон заявив, що “нічого не можна виключати” в питанні відправки військ НАТО в Україну. Водночас він визнав, що серед європейських країн відсутній консенсус щодо цього.

Згодом низка країн-союзників заперечили можливість відправлення західних військ в Україну. З такими заявами виступили, зокрема, Німеччина, Швеція, Чехія, США та Польща.

Теги за темою
Україна Євросоюз Франція
Джерело матеріала
loader
loader