Латвія заборонила російську їжу: стало відомо, які продукти в чорному списку
Латвія заборонила російську їжу: стало відомо, які продукти в чорному списку

Латвія заборонила російську їжу: стало відомо, які продукти в чорному списку

Латвійський уряд затвердив перелік товарів з країни-терористки Росії та Білорусі, на які поширюється заборона на імпорт. Заборона стосуватиметься картоплі, помідорів, різних видів цибулі, часнику, капусти, салату, моркви, ріпи та турнепсу, буряків, вівсяних коренів, редиски, коренеплодів, огірків і корнішонів, бобових та інших овочів.

Такі обмеження розроблені Міністерством сільського господарства (ZM). Про це йдеться в матеріалі Jauns.

Так само з Росії та Білорусі не можна буде ввозити в Латвію горіхи, банани, фініки, інжир, ананаси, авокадо, цитрусові, дині, груші, айву, абрикоси, вишні, персики, сливи, чорницю. Також заборона поширюється на заморожені, консервовані та сушені продукти з горіхів і фруктів.

З Росії та Білорусі до Латвії не можна ввозити пшеницю та суміші пшениці та жита, жито, ячмінь, овес, кукурудзу, рис, зернове сорго та гречку.

Заборона також поширюється на борошно та гранули з м’яса чи м’ясних субпродуктів, риби чи ракоподібних, молюсків чи інших водних безхребетних, висівок, залишки виробництва крохмалю та подібних залишків, вичавок цукрової тростини та інших відходів цукрового виробництва, осаду чи крапель, масляних вичавок.

Тепер також із Латвії з Росії та Білорусі не можна буде ввозити виноградні опади, матеріали рослинного походження та рослинні відходи, залишки, побічні продукти та продукти, які використовуються на корм тваринам. Порівняно з оригінальним переліком товарів, на які поширюється заборона на імпорт, який був опублікований на сайті Міністерства юстиції минулого тижня, з нього вилучили розділ, який мав на меті заборонити імпорт олійних культур і фрукти російського та білоруського походження в Латвію, а також рослини промислового призначення, солома і корм.

Наприклад, спочатку передбачалося заборонити імпорт до Латвії рослин або частин рослин, що походять з Росії та Білорусі, які використовуються в основному в парфумерії, фармацевтиці або для приготування інсектицидів і фунгіцидів тощо, стручків ріжкового дерева, морських водоростей і інші водорості, цукровий буряк і цукрова тростина, фруктові кісточки та ядра.

Також до переліку виключено солому та лушпиння зернових культур, стебла кормові, буряки кормові, коренеплоди, сіно, люцерну, конюшину, спаржу посівну, капусту кормову та подібні кормові продукти.

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, попри запроваджені проти Росії санкції, гірничо-металургійний комплекс РФ продовжує отримувати значні прибутки від експорту продукції до Євросоюзу. Так, за 2023 рік ЄС імпортував металопродукції з РФ на €2,4 млрд. І хоча показники зменшились у порівнянні з 2022 роком, коли сума експорту склала €3,87 млрд, поставки поки залишаються на високому рівні.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader