Байден і Трамп перемогли за результатами праймеріз у Супервівторок
Байден і Трамп перемогли за результатами праймеріз у Супервівторок

Байден і Трамп перемогли за результатами праймеріз у Супервівторок

У вівторок президент Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп здобули перемогу на первинних виборах у штатах по всій країні, що визначило основних кандидатів, які візьмуть участь на загальних виборах у листопаді.

Про це повідомляє Reuters.

Трамп здобув перемогу серед республіканців у більше ніж дюжині штатів, включно з важливими за кількістю делегатів Каліфорнією і Техасом, відкинувши колишнього посла ООН Ніккі Гейлі, свою єдину суперницю.

Зараз дивляться

У Гейлі тепер немає реальних шансів на номінацію. За даними дослідницької компанії Edison Research, її єдину перемогу було здобуто у Вермонті.

Заяви Трампа і Байдена на праймеріз

У переможній промові, виголошеній у своєму маєтку Мар-А-Лаго у Флориді, Дональд Трамп розкритикував імміграційну політику Байдена і назвав його найгіршим президентом в історії США.

– Наші міста заполонила злочинність мігрантів, – сказав він, хоча офіційні дані про злочинність не підтверджують це.

Джо Байден знову назвав Дональда Трампа загрозою американській демократії.

– Сьогоднішні результати залишають американський народ перед чітким вибором: Чи будемо ми продовжувати рухатися вперед, чи дозволимо Дональду Трампу заманити нас назад, у хаос, розкол і темряву, які визначили його перебування на посаді президента? – сказав Байден.

Голосування за Байдена

За даними Edison, у Міннесоті на демократичних голосуваннях майже 20% виборців у бюлетені поставили позначку – не визначилися. Так люди виступили проти активної підтримки Байденом Ізраїлю.

Аналогічна ситуація була в Мічигані минулого тижня – там 13% не визначилися. Причина та сама – підтримка Білим домом Ізраїлю, який воює проти ХАМАС у Газі.

Але, попри це, Байден переміг у Міннесоті та 14 інших штатах, включно з голосуванням поштою в Айові, яке завершилося у вівторок.

Водночас чинного президента не підтримали на території США Американське Самоа в Тихому океані, де підприємець Джейсон Палмер набрав 51 голос проти 40 у Байдена.

Стосовно Ніккі Гейлі, то результати Супервівторка тільки посилять тиск на неї, щоб вона відмовилася від участі у виборах.

Теги за темою
Джо Байден Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader