У Німеччині чоловік вакцинувався від коронавірусу 217 разів: у чому причина і що відомо про наслідки
У Німеччині чоловік вакцинувався від коронавірусу 217 разів: у чому причина і що відомо про наслідки

У Німеччині чоловік вакцинувався від коронавірусу 217 разів: у чому причина і що відомо про наслідки

У Німеччині виявили чоловіка, що отримав рекордну кількість щеплень від Covid-19. Трохи більше ніж за два роки йому було зроблено 217 уколів.

Свої дії чоловік пояснив "приватними причинами", науковці ж взялися перевіряти його стан після такої "гіпервакцинації". Про це пише The Guardian з посиланням на дослідження, що було опубліковане у журналі Lancet Infectious Diseases.

Видання зазначає, що 62-річний "гіпервакцинований" житель Магдебурга, що у Німеччині, отримав за 29 місяців 217 щеплень від коронавірусу. Свої дії чоловік пояснив "приватними причинами".

При цьому науковці з університету Ерлагнген-Нюрнберг, дізнавшись про "рекордсмена" з публікації у газеті, зацікавилися, як відреагував його організм на настільки численні "імунні удари".

"Тоді ми зв’язалися з ним і запросили його пройти різні тести в Ерлангені. Він був дуже зацікавлений у цьому", , – сказав доктор Кіліан Шобер з кафедри мікробіології університету.

Як виявилося, чоловік з рекордною кількістю щеплень від коронавірусу не мав жодних ознак зараження. Він також не скаржився на будь-які побічні ефекти, пов'язані з вакцинацією.

Дослідники, що працювали з  магдебуржцем, отримали офіційне підтвердження 134 щеплень, які він пройшов. Вакцинувався чоловік вісьмома різними вакцинами.

Науковці також дослідили результати аналізів, які магдебуржець здавав упродовж численнних щеплень та дослідили зразки взятої у нього крові у процесі вакцинації – і не виявили жодних відхилень.

"Спостереження про те, що не було помітних побічних ефектів, незважаючи на цю екстраординарну гіпервакцинацію, вказує на те, що препарати мають хороший ступінь переносимості", — наголосив Шобер.

Дослідники стверджують, що імунна система чоловіка після стількох щеплень продовжувала справно функціонувати. А певні імунні клітини та антитіла проти вірусу, який викликає Covid-19 (Sars-CoV-2), у нього фіксувалися у значно більшій кількості порівняно з людьми, які отримали лише три вакцини.

"Загалом ми не виявили жодних ознак слабшої імунної відповіді, скоріше навпаки", — зазначила одна з дослідниць, Катаріна Кочер.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у США затвердили новий препарат для комбінованого лікування раку легень.  Розробка фармацевтичної компанії Johnson & Johnson's буде застосуватися разом з іншими хіміотерапевтичними засобами при лікуванні однієї з форм цього захворювання – недрібноклітинного раку легень і мутацією в білку EGFR, що викликає швидкий ріст пухлини.

Згідно з дослідженнями, препарат Rybrevant у поєднанні з хіміотерапією знижує ризик прогресування хвороби або смерті на 61% порівняно з лікуванням лише хіміотерапією.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader