Зеленська відмовилася від запрошення Байдена через Навальну? В ОП пояснили ситуацію
Зеленська відмовилася від запрошення Байдена через Навальну? В ОП пояснили ситуацію

Зеленська відмовилася від запрошення Байдена через Навальну? В ОП пояснили ситуацію

Посольство України в США справді нещодавно отримувало запрошення для першої леді.

В Офісі президента України прокоментували публікацію американської газети The Washington Post про те, що перша леді Олена Зеленська відхилила запрошення на виступ Джо Байдена в Конгресі нібито через те, що її посадили б поруч із Юлією Навальною. Однак причина полягає в іншому.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на отриману від Офісу президента відповідь. Справа в тому, що Зеленська не зможе відвідати захід через свій щільний графік.

"Посольство України в США дійсно нещодавно отримувало запрошення для першої леді України бути присутнім 7 березня під час виступу президента США в Конгресі. Однак через заплановані події у графіку, у тому числі візиту до Києва дітей із дитячого будинку, який завчасно було сплановано, на жаль, перша леді не зможе взяти участь у події", – повідомили у ОП.

Варто зазначити, що щорічно перша леді США запрошує низку осіб приєднатися до неї під час виступу президента з промовою "Про стан справ у країні". Нерідко президент згадує їх у своїй промові.

Газета WP з посиланням на джерела раніше заявила, що першу леді Джілл Байден хотіли посадити поряд із Зеленською та Юлією Навальною, вдовою російського опозиціонера Олексія Навального. Однак потенційна присутність Юлії викликала б дискомфорт в українців, зокрема через минулі заяви її чоловіка про Крим.

Як з’ясувалося, Юлія Навальна також відмовилася від участі в цьому заході, пояснивши це втомою та бажанням "прийти до тями".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чи стане Юлія Навальна після смерті свого чоловіка продовжувати його справу.

Теги за темою
Україна США Офіс Президента
Джерело матеріала
loader
loader