Байден: Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо з Україною і надамо їй зброю
Байден: Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо з Україною і надамо їй зброю

Байден: Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо з Україною і надамо їй зброю

Президент США Джо Байден почав виступ у Конгресі із заяви про необхідність надати військову допомогу Україні у боротьбі з повномасштабною агресією Росії.

Що говорив президент США Джо Байден у Конгресі про Україну – далі у матеріалі Фактів ICTV.

Заява Байдена

– Якщо хтось вважає, що Путін зупиниться в Україні – я вважаю, що Путін не зупиниться.

Але Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо з Україною і надамо їй зброю, таку як треба.

І це все , що просить Україна. Вони не просять наших солдат. І жодного солдата немає в Україні. І я рішуче намірений, що так і буде, – президент США Джо Байден розпочав з України своє звернення щодо стану справ у державі.

Допомога Україні

Раніше координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що ситуація в Європі змінилася, тому для національної безпеки США важливо надати допомогу Україні для захисту від Росії.

Зараз дивляться

– Звичайно, підтримка України тут на першому місці. Це означає допомогти українським солдатам досягати успіху в бою проти російської агресії. Але від цього виграє і наша національна безпека, адже ситуація на європейському континенті змінилася. Якщо ми просто дозволимо Путіну завоювати Україну, чого він все ще хоче, тоді він опиниться на порозі НАТО, – вважає Кірбі.

Нещодавно стало відомо, що в адміністрації Джо Байдена розглядали можливість надати близько $200 млн допомоги Україні, які планували переспрямувати з бюджету американської армії.

У виданні Bloomberg повідомляли, що гроші можуть залучити, щоб закупити критично важливу зброю та необхідні боєприпаси, адже зараз в ЗСУ недостатньо артилерії для оборони від російських військ.

Іноземні журналісти звернули увагу, що ці кошти є дуже незначними для допомоги Україні, якщо порівнювати з $61 млрд, за які довгий час не могли проголосувати та виділити в американському Конгресі.

Водночас речниця Білого дому Карін Жан-П’єр наголосила, що виділення допомоги Україні стосується американської національної безпеки. На її думку, США не можуть дозволити політиці поставити під загрозу нацбезпеку.

Кого запросили на виступ Байдена у Конгресі

На виступ Джо Байдена у Конгресі США запросили українського військового Андрія Чевозорова, який дістав поранення під час боїв та лікується у госпіталі в Нью-Йорку. 25-річний солдат має ампутацію нижче коліна.

Сам Андрій Чевозоров родом з Кривого Рогу. Перед початком повномасштабного вторгнення він працював у гірничотранспортному цеху.

У вересні 2023 року солдат дістав мінне поранення під час розмінування території поблизу Старомайорського Донецької області.

А наприкінці січня він приїхав до Нью-Йорка, щоб пройти протезування та реабілітаційне лікування в університетській лікарні Стейтен-Айленда.

Теги за темою
Джо Байден Гроші
Джерело матеріала
loader
loader