Сейм Польщі закликав Єврокомісію заблокувати імпорт продуктів із РФ і Білорусі
Сейм Польщі закликав Єврокомісію заблокувати імпорт продуктів із РФ і Білорусі

Сейм Польщі закликав Єврокомісію заблокувати імпорт продуктів із РФ і Білорусі

Сейм Польщі закликав Єврокомісію запровадити обмеження на імпорт продуктів харчування з Росії та Білорусі, оскільки це продовжує приносити величезні прибутки цим країнам.

Відповідну Про введення санкцій у зв’язку з ввезенням російських і білоруських продуктів харчування та сільськогосподарської продукції до Євросоюзу ухвалила 7 березня нижня палата польського парламенту.

– Наш моральний обов’язок – припинити торгівлю, яка може прямо або побічно сприяти зміцненню спроможності Росії та Білорусі, яка її підтримує, продовжувати війну з Україною, тим паче, що російський імпорт може включати зерно, вкрадене з окупованих територій України, – заявили депутати парламенту.

У резолюції наголошується, що Росія продовжує стратегію перетворення продуктів харчування на зброю, спричиняючи збої в постачанні української сільськогосподарської продукції по всьому світу, тому пріоритетом ЄС має стати продовження підтримки України у відновленні експорту її товарів.

Зараз дивляться

Водночас Сейм закликав Раду ЄС і Європарламент вжити заходів щодо захисту чутливих секторів ринку від надмірного імпорту з України.

– Очікуємо, що Єврокомісія в терміновому порядку проведе роботу, спрямовану на якнайшвидше повернення до застосування винятково правил, що випливають з Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, у торговельних відносинах з Україною, – підкреслили депутати.

Польща розглядає заборону імпорту російських продуктів

Нещодавно прем’єр-міністр Польщі що вони ретельно проаналізують наслідки рішення Латвії про заборону на імпорт продуктів харчування з РФ і не виключив, що наслідуватимуть цей приклад.

Вони домовилися з прем’єр-міністром Латвії Евікою Сілінею об’єднати зусилля, щоб переконати європейських лідерів вжити заходів щодо імпорту продовольства зі сходу.

Теги за темою
Білорусь Польша санкції Єврокомісія
Джерело матеріала
loader
loader