США створять порт на узбережжі Гази для доставки гуманітарної допомоги
США створять порт на узбережжі Гази для доставки гуманітарної допомоги

США створять порт на узбережжі Гази для доставки гуманітарної допомоги

Президент США Джо Байден оголосить про будівництво американськими військовими морського порту у секторі Газа, щоб доставляти туди більше гуманітарної допомоги. До такого рішення в Овальному кабінеті дійшли через нестачу гумдопомоги, яку Штати скидують з повітря.

Про це, як повідомляє британський національний мовник, розповіли неназвані чиновники з адміністрації Байдена. Сам американський президент зробить відповідну заяву під час наступного звернення до нації.

Американський морський порт у секторі Гази, включаючи тимчасовий причал для перевезення вантажів із кораблів у море на берег, буде тимчасовим. Вважається, що він збільшить обсяг гуманітарної допомоги палестинцям на сотні додаткових вантажівок на день.

На створення порту піде "кілька тижнів", і він зможе приймати судна з продовольством, ліками та тимчасовими притулками. Початкові постачання надійдуть через Кіпр, де допомогу перевірять безпекові органи Ізраїлю.

Підкреслюється, що порт зможе приймаьти судна будь-якого розміру. В Газі немає свого глибоководного порту.

Як повідомляв OBOZ.UA, минулого тиждня США та інші країни вдалися до доставки допомоги повітрям. Проте гуманітарні організації заявляють, що цей метод є останнім засобом і не може задовольнити зростаючу потребу.

Нагадаємо також, що Ізраїль прийняв угоду про шеститижневе припинення вогню в секторі Гази. Тепер терористична організація ХАМАС повинна погодитися звільнити частину заручників, щоб домовленість про тимчасове перемир’я набула чинності.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader