Наступний "Рамштайн" відбудеться 19 березня: якими можуть бути теми
Наступний "Рамштайн" відбудеться 19 березня: якими можуть бути теми

Наступний "Рамштайн" відбудеться 19 березня: якими можуть бути теми

Про це у розмові з 24 Каналом припустив ексспівробітник СБУ Іван Ступак. Також учасники можуть проаналізувати попередні рішення та їхній результат.

"Дуже довге питання зі США. Припускаю, що на обговорені "Рамштайн" буде аналіз того, що в нас є, аналіз виконання рішень на попередніх засіданнях минулих місяців: що зроблено, що не зроблено, чому і які причини, рахувати скільки снарядів було виготовлено, скільки не було виготовлено, який дисбаланс, і що Україні потрібно", – припустив Ступак.

Теми "Рамштайну"

Зауважимо, це буде 20-е засідання Контактної групи з питань оборони України. Ймовірно, також обговорюватиметься тема ситуації на фронті.

"За зачиненими дверима поговорять про ситуацію на фронті в деталях, які можуть не оголошуватися назагал. І це ж буде приводом для того, щоб роздумувати, а як жити далі, як виготовляти снаряди, скільки взагалі можна виготовити", – зазначив Ступак.

Умовно, Україні необхідно на місяць 200 тисяч снарядів. Натомість підприємство Rheinmetall може виготовляти таку кількість лише за рік. Тому це питання може бути першочерговим: які ще компанії можуть виготовляти снаряди і за який час.

"Це як на прикладі з французькими артилерійськими установками Caesar. Раніше термін виготовлення однієї установки був 30 місяців, зараз 15 – покращення. Тому я думаю, що про такі речі говоритимуть, дивитимуться, де ми можемо покращити, а де ми можемо прискорити", – додав ексспівробітник СБУ.

Що відомо про засідання "Рамштайн": основне

  • Засідання у форматі "Рамштайн" відбудеться на однойменній авібазі у Німеччині. У ній візьмуть участь представники Контактної групи з питань оборони України на чолі з міністром оборони США Ллойдом Остіном.
  • Ллойд Остін запросив міністрів оборони і старших військових посадових осіб світу для обговорення війни в Україні. А також проблем безпеки, з якими стикаються союзники і партнери США.
  • Попередня зустріч відбулася 14 лютого у Брюсселі. Перед нею вперше провели засідання коаліції ППО на рівні міністрів оборони на чолі з Німеччиною разом з Францією.
Джерело матеріала
loader
loader