Вистачить лише на пару тижнів: Білий дім про пакет допомоги Україні
Вистачить лише на пару тижнів: Білий дім про пакет допомоги Україні

Вистачить лише на пару тижнів: Білий дім про пакет допомоги Україні

Снарядів з виділеного пакету допомоги Україні від США вистачить лише на пару тижнів. Цей пакет не повинен відкладати розгляд законопроєкту, до якого входить підтримка України, в американському Конгресі.

На скільки вистачить пакету допомоги від США

За інформацією видання CNN, радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що пакет допомоги забезпечить Україну достатньою кількістю боєприпасів на кілька тижнів, можливо, навіть пару тижнів.

– Цього не достатньо, щоб задовольнити потреби України на полі бою. Це не врятує Україну від закінчення боєприпасів у найближчі тижні. Цей пакет не повинен відкладати критичну необхідність ухвалення двопартійного законопроєкту про національну безпеку, – вважає він.

У Міністерстві оборони США залишилося близько $4 млрд, щоб виділити Україні зброю та обладнання, отримані безпосередньо зі складів Пентагону.

Зараз дивляться

Проте в американському Міноборони не хочуть йти на такий крок, тому що в США не залишилося коштів на поповнення запасів озброєння.

Радник Білого дому зазначив, що новий пакет допомоги став можливим через непередбачену економію коштів у контрактах.

Один з прикладів – економія на закупівлі боєприпасів калібру 25 мм за нижчою ціною, ніж спочатку очікувалося після переговорів про контракт з постачальником.

Це дало можливість зекономити та виділити новий пакет допомоги України від США на загальну суму $300 млн.

Теги за темою
Гроші Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader