Це лише початок: в РНБО відреагували на дії РДК та легіону Свобода Росії на території РФ
Це лише початок: в РНБО відреагували на дії РДК та легіону Свобода Росії на території РФ

Це лише початок: в РНБО відреагували на дії РДК та легіону Свобода Росії на території РФ

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що громадяни Росії мають право перебувати на території своєї країни та боротися за свою свободу, а спільна операція легіону Свобода Росії, РДК і Сибірського батальйону в РФ є тільки початком.

Про це він сказав в ефірі телемарафону Єдині новини у вівторок, 12 березня.

— Мають право громадяни Росії перебувати на своїй території, мають право зробити свій вибір, це їхнє особисте право. Інша справа, що там зараз засіла тоталітарна секта, яка не дає взагалі нікому продиху. І вони борються за те, щоб була інша країна, була свобода, і вони почувалися людьми, – сказав Данілов.

За його словами, він уважно слухав повідомлення, яке російські добровольчі батальйони передавали в ефір з території Росії. Данілов вважає, що це лише початок і каже: Там такого буде дуже і дуже багато.

Зараз дивляться

— Якщо Путін і його кліка вважають, що у них там все гаразд, то вони глибоко помиляються. Боротися треба обов’язково, без боротьби немає перемоги. Я більш ніж впевнений, що ті росіяни, які прагнуть свободи, прагнуть незалежності, обов’язково отримають перемогу, – сказав Данілов.

Секретар РНБО вважає, що Путін почав розвал Росії, коли розпочав повномасштабне вторгнення на територію України 24 лютого 2022 року.

РДК та легіон Свобода Росії зайшли на територію РФ

12 березня легіон Свобода Росії, РДК і Сибірський батальйон у межах спільної операції. Вони, за даними DeepStateMAP, розмістилися на території понад 40 кв. км.

Легіон Свобода Росії заявив, що так його воїни йдуть на вибори у РФ, щоб дати російським громадянам краще майбутнє, а бійці Сибірського батальйону звернулися до росіян з проханням не йти на вибори президента.

Повідомлялося також, що смт Тьоткіно у Курській області повністю під контролем російських визвольних сил.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader