Китай починає тестувати чат-бот AI для нейрохірургів у лікарнях
Китай починає тестувати чат-бот AI для нейрохірургів у лікарнях

Китай починає тестувати чат-бот AI для нейрохірургів у лікарнях

Найближчими місяцями Китай випробовує асистента зі штучним інтелектом для нейрохірургів у семи лікарнях Пекіна та інших міст. Це одна з багатьох ініціатив, які уряд підтримує, щоб спробувати використати технологію.

Гонконзьке агентство при Академії наук Китаю — головному науковому інституті країни, що підтримується державою — у понеділок представило модель штучного інтелекту на основі Llama 2.0 від Meta Platforms Inc. Дослідники навчили та налаштували модель за допомогою документів, медичних журналів та посібників, щоб вона діяла як свого роду хірургічний консультант для лікарів, сказав Лю Хунбінь, виконавчий директор центру.

Державні органи приєднуються до приватних китайських фірм у розробці домашнього штучного інтелекту на основі ChatGPT OpenAI. Модель TaiChu від Китайської академії наук була однією з перших служб, які отримали схвалення для публічного впровадження в серпні. Вважається, що ця технологія має потенціал для революції в сферах від діагностики до особистих консультацій.

Гонконзький Центр штучного інтелекту та робототехніки використав близько 100 графічних процесорів для навчання своєї моделі, орієнтованої на охорону здоров’я, порівну розподілених між високоякісними чіпами A100 від Nvidia Corp. та Ascend 910B від Huawei Technologies Co. , повідомили дослідники. 

Вони сподіваються, що бот штучного інтелекту, який отримав назву CARES Copilot 1.0, відповідатиме на запитання цитатами на основі понад мільйона академічних записів. Він також повинен мати можливість обробляти діагностичні дані, такі як МРТ, УЗД або КТ, а також зображення, текст і аудіо, сказали вони. Згодом дослідники передбачають, що штучний інтелект візьме на себе більш активну роль — наприклад, попереджаючи лікарів про ризиковані процедури.

«Існують перешкоди, включаючи обмежену обчислювальну потужність через заборонений доступ до передових чіпів Nvidia», — сказав Фен Мін, головний лікар відділення нейрохірургії Пекінського медичного коледжу, який брав участь у розробці моделі. «Однак ми можемо розробити вертикальну модель з нашими власними характеристиками з більш високоякісними даними з провідних лікарень на материку, яка недоступна для OpenAI та багатьох вітчизняних приватних компаній».

Джерело матеріала
loader
loader