Німеччина прийняла на лікування вже 1000 постраждалих під час війни українців
Німеччина прийняла на лікування вже 1000 постраждалих під час війни українців

Німеччина прийняла на лікування вже 1000 постраждалих під час війни українців

До Німеччини доставили на лікування 1000-го українського пацієнта, постраждалого внаслідок розв’язаної Росією війни.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської комісії.

«Європейський комісар з кризового менеджменту Янез Ленарчіч сьогодні взяв участь у заході, що відбувся в аеропорті Кельн-Бонн, Німеччина, щоб відзначити прибуття 1000-го українського пацієнта, переведеного для отримання медичної допомоги до Німеччини з початку незаконної агресивної війни Росії проти України. Медична евакуація координується та фінансово підтримується в рамках Механізму ЄС з цивільного захисту», - йдеться у повідомленні.

Як нагадує Єврокомісія, з початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну ЄС започаткував програму медичної евакуації з України тяжкохворих або важкопоранених під час війни пацієнтів з України для продовження їх лікування в європейських медичних закладах у європейських країнах. На сьогодні така можливість була надана для 3156 українських громадян, які отримують медичну допомогу у 22-х країнах ЄС.

Ця масштабна медична евакуація координується через Координаційний центр Єврокомісії з реагування на надзвичайні ситуації. Важкохворі пацієнти з України переміщуються до евакуаційного центру в місті Жешув, Польща, звідки транспортуються до лікарень по всій Європі. Місяць тому ЄС домовився із Норвегією про співробітництво в організації регулярних рейсів з Польщі для перевезення таких пацієнтів.

Як повідомлялося, у лікуванні важкохворих українців беруть участь лікувальні заклади та лікарі з Австрії, Бельгії, Хорватії, Чеської Республіки, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Угорщини, Ірландії, Італії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії та Швеції.

З початку російської агресії проти України Європейський Союз та його країни-члени продовжують надавати Україні політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. З лютого 2022 року обсяг такої європейської допомоги перевищив 85 мільярдів євро.

Теги за темою
Україна Німеччина Єврокомісія
Джерело матеріала
loader
loader