Ексміністр назвав обмеження, які заважають енергоринку
Ексміністр назвав обмеження, які заважають енергоринку

Ексміністр назвав обмеження, які заважають енергоринку

Усунення штучних обмежень на енергетичному ринку України дозволить йому почати функціонувати так само, як і ринки у провідних європейських країнах. Про це заявив колишній міністр енергетики та голова Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Іван Плачков.

«Треба комплексно розглядати діяльність енергоринку і відходити від штучних перешкод до діяльності ринку у тому алгоритмі, який передбачався і як працює ринок у провідних європейських країнах», – сказав він.

Ексміністр наголосив, що для цього потрібно скасувати експортне ПСО на електроенергію. Але це треба робити комплексно і поетапно.

Також він вважає, що в Україні потрібно переглянути питання прайс-кепів (цінових обмежень на ринку електроенергії – ред.), щоб продовжити рухатись до європейських правил роботи ринків.

«Я думаю, що це, у тому числі, завдання НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг – ред.) і у тому, щоб ми цей шлях пройшли якомога швидше», – підсумував Плачков.

Раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявляла, що Міністерство енергетики та НКРЕКП працюють над впровадженням механізму market coupling в Україні та подальшою лібералізацією енергоринків.

Джерело матеріала
loader