Британські хірурги скористалися Apple Vision Pro під час операції, щоб усунути людський фактор
Британські хірурги скористалися Apple Vision Pro під час операції, щоб усунути людський фактор

Британські хірурги скористалися Apple Vision Pro під час операції, щоб усунути людський фактор

Як згадують ЗМІ, це не перший такий випадок. Минулого місяця доктор Роберт Массон, нейрохірург із США, також використав гарнітуру в хірургічному втручанні.

Деталі

Причина, чому хірурги обирають цю гарнітуру, полягає в тому, що вона фактично "унеможливлює людську помилку", і робить це, гарантуючи, що вся операція має тільки правильні процеси та інструменти без будь-яких помилок.

Apple Vision Pro носив не сам хірург, а операційна медсестра. Вона є не менш важливою ланкою в процесі проведення операції, ніж сам хірург, виконуючи ряд життєво необхідних функцій. Тож можна з упевненістю казати, що її робота вимагає не лише багато нервів, а й точності дій. Тому саме їй і довірили використовувати гарнітуру.

Ось що пишуть у заяві: "Команда приватної лікарні Кромвеля в Лондоні використовувала окуляри віртуальної реальності вартістю 2 700 фунтів стерлінгів для операції на хребті пацієнта-чоловіка, орієнтуючись під час операції в доповненій реальності.

Лише один член команди, операційна медсестра, носила окуляри, допомагаючи готуватись до операції, слідкувати за процесом та обирати правильні інструменти. Пристрій дозволив їм бачити реальний світ з віртуальними екранами, що висвітлювали важливу інформацію".

Це виключає людську помилку. Це виключає здогадки,
– каже операційна медсестра Лондонської незалежної лікарні, називаючи цю технологію "зміною правил гри".

Саїд Афтаб, хірург, розповів, що операційна медсестра могла бачити всю інформацію з плану операції і посилатися на неї в режимі реального часу під час процесу. Це дозволило їм працювати так ефективно, ніби ці двоє працюють разом десять років, знаючи послідовність дій і методи одне одного, хоча насправді вони працювали разом уперше. І все це завдяки Vision Pro.

Теги за темою
Apple Ґаджети
Джерело матеріала
loader
loader