Ці продукти треба виключити зі свого раціону: руйнують стінки судин і підвищують цукор в крові
Ці продукти треба виключити зі свого раціону: руйнують стінки судин і підвищують цукор в крові

Ці продукти треба виключити зі свого раціону: руйнують стінки судин і підвищують цукор в крові

Проблема підвищеного цукру в крові може спровокувати низку серйозних захворювань, включаючи ожиріння і проблеми з серцем.

Високий цукор в крові здатен завдавати серйозної шкоди всім системам організму і провокувати безліч хвороб. Підвищений рівень глюкози в крові призводить до руйнування стінок судин, ожиріння, розвитку діабету і серцевих захворювань. Щоб запобігти цим проблемам, лікарі рекомендують зменшити споживання чи взагалі виключити зі свого раціону ряд продуктів. Розповідаємо, які продукти провокують підвищення цукру в крові, руйнування судин і ще низку небезпечних захворювань.

Які продукти треба виключити зі свого раціону, щоб попередити небезпечні хвороби   

  • Солодкі газовані напої. На пляшку цього напою припадає до 12 чайних ложок цукру. Якщо регулярно вживати таку воду, це може спровокувати інсулінову резистентність – стан, коли клітини не реагують на інсулін. Що дуже небезпечно для здоров’я, бо інсулін відповідає за засвоєння організмом природних цукрів.  
  • Білий хліб та випічка. Ці продукти мають високий глікемічний індекс, тому здатні в рази підвищувати цукор в крові. А це може спровокувати захворювання на діабет, ожиріння, тромбоз і проблеми з серцем. Краще вживати чорний хліб чи випічку з цільного зерна. Ці продукти багаті на рослинну клітковину, яка уповільнює всмоктування цукру.
  • Консервовані фрукти та соки. Такі продукти містять багато цукру, який відразу ж впливає на підвищення глюкози в крові. Краще вживати фрукти і ягоди у свіжому чи замороженому вигляді.
  • Овочі з високим вмістом крохмалю. Так, може здатися дивним, але до цього списку потрапили картопля, кукурудза, морква і буряк. Під час вживання цих овочів відбувається викид глюкози у кров. Тому їх треба їсти у помірних дозах і комбінувати з білковими продуктами.
  • Жирне м'ясо, сосиски, ковбаси. Баранина, свинина, ковбасні вироби багаті на тваринні жири, які підвищують рівень інсуліну в крові. Тому краще замінити таке м’ясо на яловичину, кролятину, курятину та індичку.
  • Алкоголь. Особливо слабоалкогольні газовані напої містять багато цукру, тому не варто ними зловживати. До того ж, вони впливають на порушення вироблення інсуліну підшлунковою залозою. Якщо є ризики захворювання на діабет, тоді алкоголь взагалі не можна вживати, він здатен викликати різкий стрибок цукру в крові.
  • Готові соуси. Такі продукти містять багато доданих цукрів та консервантів. Кетчуп, майонез соєвий соус краще замінити на соуси власного приготування, додавши у заправки лимон, зелень та спеції.

Названо рибу, яка сповільнює процеси старіння: корисніша за червону, а коштує втричі дешевше

Поширені помилки в харчуванні після 50 років: дев'ять важливих правил від експертів для здоров'я

Без виснажливих дієт і спорту: як жінка змогла схуднути на 50 кілограмів

Джерело матеріала
loader
loader