"Кілька поверхів склалися один на один": у ДСНС розповіли про наслідки удару РФ по будинку в Сумах. Відео
"Кілька поверхів склалися один на один": у ДСНС розповіли про наслідки удару РФ по будинку в Сумах. Відео

"Кілька поверхів склалися один на один": у ДСНС розповіли про наслідки удару РФ по будинку в Сумах. Відео

У Сумах триває розбір завалів на місці удару російського "шахеда" по багатоповерхівці. Кілька поверхів панельного будинку там склалися один на один.

Про рятувально-пошукові роботи в будинку розповів речник ДСНС у відео, опублікованому в Telegram "Суми Info". За його словами, будинок – панельний, верхні чотири поверхи зараз лежать на першому.

"Кількість завалів дуже велика: це і бетонні плити, й уламки. Роботи ще багато", – наголосив він.

"Роботи з ліквідації наслідків удару тривають із перших хвилин його нанесення. На ранок нам вдалося врятувати із зруйнованого будинку 10 громадян. 5 з них було деблоковано. Ще 8 отримали травми", – додав ДСНСник.

Начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко повідомив, що для жителів будинку, що постраждали внаслідок російського влучання, розгорнули 2 штаби ліквідації наслідків та підготували гуртожитки.

Як зазначив в.о. міського голови Артем Кобзар, до кінця тижня садочки, школи та позашкілля у Сумах працюватимуть у дистанційному форматі. Водночас у садочках працюватимуть чергові групи, а у школах, за потреби, створять чергові класи. З наступного понеділка – канікули.

Як повідомляє "Радіо Свобода", наразі відомо про щонайменше трьох зниклих безвісти через нічну атаку РФ.

Президент Зеленський показав кадри з рятувальної операції у Сумах. Він зазначив, що до роботи залучено всі необхідні служби і техніку.

"Усім, хто постраждав, буде надано допомогу. Вдячний кожному й кожній, хто працює заради людей і допомагає в рятувальній роботі", – наголосив президент.

Як повідомляв OBOZ.UA, 13 березня окупанти атакували Суми дронами-камікадзе типу Shahed. Пролунали вибухи, влучення прийшлося в багатоквартирний житловий будинок. У п'ятиповерхівці, попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15 – зруйновані.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader