Визнає вищість Путіна, але... Психолог пояснила, чому Трамп відвернеться від кремлівського диктатора
Визнає вищість Путіна, але... Психолог пояснила, чому Трамп відвернеться від кремлівського диктатора

Визнає вищість Путіна, але... Психолог пояснила, чому Трамп відвернеться від кремлівського диктатора

Початок своєї каденції Трамп може присвятити помсті

Особливі стосунки експрезидента США Дональда Трампа та диктатора Росії Володимира Путіна й досі викликають у багатьох питання. Адже українці не до кінця розуміють, чому саме можливий новий голова штатів так тримається за Кремль.

В інтерв’ю "Телеграфу" віцепрезидент Асоціації політичних психологів України Світлана Чуніхіна пояснила їх зв’язок. Вона зауважила, що Трамп демонструє певну підпорядкованість Путіну. Але з яких саме причин — психологічних чи інших (наприклад, наявність компромату на нього у росіян) — невідомо.

За її словами, Трамп часто демонстрував не просто готовність спілкуватися з Путіним, не просто симпатизував його лідерському стилю, а й готовність йти на поступки.

"Він ніби визнає вищість Путіна над собою, що для такої особистості, як Трамп, є серйозною демонстрацією підпорядкованості", — наголосила Чуніхіна.

За її словами, президентство Трампа може бути небезпечним для України і його слід побоюватися. Проте нашу країну може уберегти непослідовність республіканця у своїх політичних намірах і вподобаннях.

"Його політична лінія коливається разом з психологічним станом і налаштуваннями його компасу уявлень про успіх. Якщо справи у Путіна підуть не дуже добре і Трамп відчує бодай натяк на те, що Путін асоціюється з провалом, він не зволікаючи, відвернеться від нього, змінить свою позицію, скаже, що Путін — ненадійний лідер і має бути покараний,"- зауважила психолог.

Окрім цього, на думку Чуніхіної, можна сподіватися і на те, що національні інтереси США все ж значать для Трампа незрівнянно більше, аніж усі можливі політичні війни.

"Втім, цілком ймовірно, початок своєї каденції Трамп все ж присвятить помсті всім, хто раніше завдав йому шкоди, образив чи перейшов дорогу. На жаль, ім’я Володимира Зеленського, скоріше за все, присутнє в цьому "списку ворогів"", — додала психолог.

Детальніше читайте у матеріалі "Телеграфа": Трамп може відвернутися від Путіна, але для Зеленського теж не дуже гарні новини: прогноз від політичного психолога.

Раніше "Телеграф" писав, що президент США Джо Байден та Трамп забезпечили собі участь у президентських виборах.

Теги за темою
Україна США Володимир Путін Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader