Атака на Новошахтинський НПЗ в Росії: у розвідці зробили заяву
Атака на Новошахтинський НПЗ в Росії: у розвідці зробили заяву

Атака на Новошахтинський НПЗ в Росії: у розвідці зробили заяву

У результаті дронової атаки роботу в Ростовській області РФ зупинив роботу Новошахтинський нафтопереробний завод (НПЗ). Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що в Росії відбувається низка подій на військових об’єктах.

"Новошахтинський нафтовий завод - це військовий об’єкт, який постачає і забезпечує окупаційне угрупування в Україні. Ми не коментуємо більш детально інформацію. В принципі всі можуть спостерігати часто і в онлайн режимі за подіями", - сказав Юсов.

За його словами, роботу підприємства зупинено.

"Це означає, що будуть проблеми і зриви певних планів у ворога, а також додаткові можливості та час у наших захисників", - сказав Юсов.

ГУР та СБУ офіційно не підтвердили свою участь в цій операції.

"Ми не будемо це підтверджувати, але і спростовувати не будемо", - зазначив представник розвідки.

Як повідомляв УНІАН, цієї ночі атаковано дронами одразу три нафтопереробних заводи - в Рязані (Татарстан), у Кстово (Нижегородська область) та Кірішах (Ленінградська область), а також авіабазу і військовий аеродром у Воронежській області.

Джерела УНІАН у правоохоронних органах підтверджують, що атаки на нафтопереробні заводи - це продовження низки спецоперацій по ворожим НПЗ, які раніше розпочала Служба безпеки. Йдеться по заходи щодо зменшення економічного потенціалу РФ, позбавлення його ресурсів і зменшення потоку нафтових грошей та палива, які РФ направляє безпосередньо на війну.

Сьогодні ЗМІ повідомили, що у Ростовській області ударні дрони-камікадзе Головного управління розвідки Міноборони України атакували Новошахтинський завод нафтопродуктів. 

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader