Двом росіянкам оголошено підозру за викрадення українських дітей
Двом росіянкам оголошено підозру за викрадення українських дітей

Двом росіянкам оголошено підозру за викрадення українських дітей

Офіс генпрокурора заочно оголосив про підозру двом громадянкам РФ, наближеним до Кремля, за фактом незаконної депортації українських дітей до Москви з тимчасово окупованого Херсону.

Одна з них – депутат Держдуми федеральних зборів РФ, яка є довіреною особою лідера партії Справедлива Росія Сергія Миронова – Яна Лантратова, а друга – його п’ята дружина Інна Варламова.

За даними слідства, подруги прибули під виглядом офіційного візиту у тимчасово підконтрольне росіянам місто в серпні 2022 року та провели так званий огляд будинку дитини.

Зараз дивляться
Депортація дітей до Росії – ще двом громадянкам РФ оголошено про підозру

Колаж: сайт Мост

У результаті під приводом необхідності медичного обстеження зловмисниці відправили до Москви 11-місячну дівчинку та хлопчика двох років, фактично викравши дітей.

— У рамках слідства встановлено, що за станом здоров’я хлопчик і дівчинка не потребували додаткового обстеження та лікування. А значить, для їхньої депортації до Росії не було об’єктивних причин, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Наразі викрадені діти, згідно із зібраними слідством матеріалами, отримали свідоцтва про народження зразка Російської Федерації.

Офіс генпрокурора ще раз наголошує: дії Росії щодо примусової депортації українських дітей, надання їм російського громадянства та передання на виховання до російських родин грубо порушують норми міжнародного права та визнані в ОБСЄ актом геноциду українського народу.

Усі виправдання з боку Москви, що відправлення неповнолітніх з тимчасово окупованих територій України в РФ нібито необхідне для їхнього “лікування”, “порятунку”, “допомоги”, не можуть легітимізувати реальний військовий злочин проти наших дітей.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader