Johnson & Johnson розробить нові додатки ШІ для хірургії
Johnson & Johnson розробить нові додатки ШІ для хірургії

Johnson & Johnson розробить нові додатки ШІ для хірургії

Джонсон і Джонсон оголосив, що співпрацює з Nvidia та масштабувати нові програми штучного інтелекту для хірургії. 

Підрозділ J&J MedTech і Nvidia планують інтегрувати штучний інтелект у пристрої та платформи від передопераційної до післяопераційної, щоб забезпечити хірургам доступ до всієї необхідної їм інформації, заявила віце-президент Nvidia з охорони здоров’я Кімберлі Пауелл. Наприклад, компанії використовують штучний інтелект для аналізу хірургічного відео та автоматизації трудомісткої документації, необхідної після процедури. 

«Існує можливість використовувати всі джерела даних всередині операційної, незалежно від того, чи це ваш голос, чи це відео, що надходить з камери всередині тіла, або з іншого місця, щоб скористатися генеративним моментом ШІ, в якому ми перебуваємо. ”, - сказав Пауелл в інтерв’ю CNBC. 

Підрозділ MedTech в J&J створює інструменти та рішення для таких захворювань, як серцева недостатність, захворювання нирок та інсульт, і його технологія використовується в більш ніж 75 мільйонах процедур щороку, повідомили в компанії CNBC. Пауелл сказав, що Nvidia працює в області медичних пристроїв і зображень понад десять років. 

Шан Джегатісваран, віце-президент і глобальний керівник відділу цифрових технологій у J&J MedTech, сказав, що лише одна хвилина хірургічного відео еквівалентна приблизно 25 скануванням комп’ютерної томографії, тому мати обчислювальну потужність та інфраструктуру для коментування та широкого поширення цих відео буде потужним для хірургів.

У короткостроковій перспективі, за його словами, деідентифікація та покращення відео може допомогти навчати та навчати хірургів. У довгостроковій перспективі аналітику можна накласти на відео, щоб забезпечити підтримку прийняття рішень у реальному часі. Більш доступне хірургічне відео означає, що мешканцям не доведеться покладатися виключно на розуміння та доступність більш досвідчених лікарів у своїх установах. 

«Подумайте про спортсменів. Вони дивляться запис ігор і з часом стають кращими, дивлячись на себе», — сказав Джегатісваран в інтерв’ю CNBC. «Це свого роду відправна точка. Це святий Грааль у короткостроковій перспективі».

Пауелл сказав, що співпраця знаходиться на «початку», і для багатьох додатків потрібен час для точного налаштування та безпечного впровадження. Однак, за її словами, недіагностичні випадки використання, такі як автоматизація документообігу, допоможуть заощадити час хірургів і змінити ситуацію «прямо за воротами».

«Я вважаю, що всі ми, як пацієнти, повинні дуже радіти тому факту, що ця технологія зможе ввійти й бути в межах досяжності для всіх клініцистів, усіх працьовитих медсестер і всього медичного персоналу», — сказав Пауелл. «Вони матимуть у своєму розпорядженні найкращі інструменти та інформацію».

Джерело матеріала
loader
loader