Після оприлюднення діагнозу Кейт Мідлтон, заговорили про справжню епідемію раку серед молодих
Після оприлюднення діагнозу Кейт Мідлтон, заговорили про справжню епідемію раку серед молодих

Після оприлюднення діагнозу Кейт Мідлтон, заговорили про справжню епідемію раку серед молодих

Рак у молодому віці вже не рідкість, як було донині, стверджують онкологи. Оприлюднений діагноз Кейт Мідлтон – ще одне тому підтвердження.

Справжня епідемія раку серед молодих

Професор Ендрю Беггс, колоректальний хірург з Університету Бірмінгема, який керує клінікою лікування раннього раку у дорослих, зазначає, що все більше і більше людей віком до 40 років і трохи старше потрапляють до лікарні з діагнозом рак.

А онколог з того ж університету доктор Шиван Сівакумар узагалі стверджує, що зараз існує справжня епідемія раку серед людей віком до 50 років.

Зараз дивляться

За даними Cancer  Research UK, щороку в Британії виявляють понад 375 тис. випадків раку, що еквівалентно одній тисячі випадків щодня. Онкологи констатують, в деяких вікових групах жінок майже вдвічі більше, ніж чоловіків.

І якщо до цього часу вважалося, що лише кожен десятий рак діагностується у людей молодше 50 років.  Тобто,  на пацієнтів віком від 25 до 49 років припадає всього приблизно 9% нових випадків раку. То віднедавна статистика змінюється.

Рак молочної залози, передміхурової залози, легень і кишківника становить переважну більшість нових діагнозів, приблизно половину від загальної кількості.

Не втрачати віру і надію

У відвертому відеозверненні, записаному у Віндзорі, 42-річна принцеса Уельська  сміливо розповіла, що в січні у Лондонській клініці лікарі виявили у неї невизначену форму раку під час аналізів, взятих після операції на черевній порожнині. Для неї і для сім’ї це стало справжнім шоком.

– Це були неймовірно важкі місяці для всієї нашої родини, але у мене просто фантастична медична команда, яка дуже піклувалася про мене, – сказала Кейд Мідлтон.

Кенсінгтонський палац заявив, що не буде ділитися подробицями про те, який саме рак у принцеси і на якій він стадії,  і попросив людей не спекулювати.

Кейт Мідлтон пояснила, що їм з Вільямом і родині потрібен час, простір і усамітнення до закінчення її лікування.

Медична команда принцеси Уельської порадила їй пройти курс профілактичної хіміотерапії, так що у Кейт попереду ще чимало випробувань.

 – Я з нетерпінням чекаю повернення, але зараз повинна зосередитися на повному одужанні, – сказала Кейт у відеозверненні.

Вона порадила усім, хто зіткнувся з цією хворобою, не втрачати віру і надію.

Фахівець з молекулярної онкології з Університету Ворвіка професор Лоуренс Янг у зв’язку з оприлюдненням діагнозу Кейт Мідлтон зазаначив, що рання діагностика та кращі методи лікування призводять нині до обнадійливих результатів, особливо у пацієнтів до 50 років.

Джерело: DailyMail

Теги за темою
Кейт Міддлтон
Джерело матеріала
loader
loader