Україні планують надати статус кандидата на вступ до НАТО
Україні планують надати статус кандидата на вступ до НАТО

Україні планують надати статус кандидата на вступ до НАТО


Парламентська Асамблея Альянсу створила новий статус в ПА НАТО для країн, які прагнуть приєднатися.

У Парламентській Асамблеї НАТО планують надати Україні, Боснії і Герцеговині та Грузії статус кандидатів на вступ до Альянсу. Це новий статус для країни в Асамблеї, який погодився створити Постійний комітет в межах комплексної реформи партнерства, у неділю, 24 березня, ПА НАТО.

“Постійний комітет погодився створити новий статус в ПА НАТО для країн, які прагнуть вступити до Альянсу, і офіційно визначити Україну, а також Боснію і Герцеговину та Грузію як кандидатів на вступ до НАТО. У двох інших важливих рішеннях Постійний комітет вирішив підвищити статус Косово в Асамблеї з парламентського спостерігача до асоційованого члена, а також надати асоційоване членство парламенту Мальти”, – йдеться у повідомленні.

Ці зміни в партнерстві мають бути ратифіковані повним складом Асамблеї на весняній сесії 2024 року у Болгарії, наприкінці травня.

Парламентська асамблея НАТО є консультативною міжпарламентською організацією Північноатлантичного альянсу. Вона інституційно відокремлена і незалежна від НАТО. Постійний комітет є керівним органом Асамблеї, до складу якого входять голова делегації кожної країни-члена, президент, віце-президенти, скарбник і голови комітетів Асамблеї та Спеціальної групи з питань Середземномор’я та Близького Сходу.

Раніше представниця Пентагону пообіцяла, що Саміт Альянсу у Вашингтоні прокладе Україні шлях до вступу в НАТО.

У НАТО закликали Україну провести мобілізацію



Джерело матеріала
loader
loader