Електроенергію відключають в екстреному режимі: РФ завдала нових ударів по підстанціям в Україні. Де немає світла 25 березня
Електроенергію відключають в екстреному режимі: РФ завдала нових ударів по підстанціям в Україні. Де немає світла 25 березня

Електроенергію відключають в екстреному режимі: РФ завдала нових ударів по підстанціям в Україні. Де немає світла 25 березня

У ніч із 24 на 25 березня Росія атакувала безпілотниками дві електропідстанції на півдні України. В Одесі та Одеській області запроваджено екстрені відключення світла – графіки не діють, крім того, зупинено роботу міського електротранспорту. Також відключення, як і раніше, застосовуються в Харкові та Харківській області для споживачів, які вже підключені до мережі після минулих обстрілів. Продовжуються ремонтні роботи.

"Ворог продовжує прицільно бити по нашій енергетичній інфраструктурі. Вночі російські БПЛА атакували дві підстанції в південному регіоні. Через пошкодження обладнання по Одесі та Одеській області енергетики змушені збільшити періоди обмеження споживання", - повідомили в "Укренерго" вранці 25 березня.

Після нічних ударів в Одесі взагалі без світла залишилися мешканці Пересипського району, уточнили у "ДТЕК Одеські електромережі". За кілька годин у районі вдалося поновити електропостачання об'єктів критичної інфраструктури.

Також в Одесі не ходить електротранспорт. "Щоб знизити навантаження на мережу сьогодні весь міський електротранспорт працювати не буде, також обмежено електроспоживання промисловості. Закликаємо підприємців обмежити використання освітлення фасадів та вивісок, а побутових клієнтів – користуватися енергоємними приладами по черзі, особливо в ранковий та вечірній піковий годинник навантаження", – зазначили в обленерго.

Загалом ситуація у регіоні залишається складною, високовольтні об'єкти не можуть передати всю необхідну місту потужність. "ДТЕК Одеські електромережі змушені застосовувати екстрені відключення в Одесі та Одеському районі області. Тобто графіки не діють", – додали у компанії.

У Харкові станом на вечір 24 березня світло було лише у 40% споживачів. У зв'язку з цим з 25 до 31 березня для таких споживачів діє жорсткий графік відключень:

  • у Шевченківському та Київському районах подачу електроенергії зупиняють з 9:00 до 15:00;
  • у Слобідському та Основенському – з 15:00 до 21:00;
  • у Салтівському, Немишлянському та Індустріальному – з 21:00 до 03:00;
  • у Холодногірському та Новобаварському – з 03:00 до 9:00.

Також обмеження введено у Харківській області, йдеться на сайті обленерго. Зокрема:

  • у Мереф'янській та Люботинській ОТГ електроенергію відключають з 9:00 до 11:00;
  • у Зміївській ОТГ, Балаклійській ОТГ – з 11:00 до 13:00;
  • у Чугуївській ОТГ, Ізюмській ОТГ – з 13:00 до 15:00;
  • у Богодухівській та Дергачівській ОТГ – з 15:00 до 17:00.

В "Укренерго" також нагадали, що відключення необхідні не тільки для проведення ремонтів, а й для захисту вцілілого обладнання від навантаження, яке може спричинити додаткові технологічні пошкодження.

Як розповів голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, збитки компанії від атак російських військ по енергосистемі України за останні дні досягли вже близько 90-100 млн євро. "За попередніми підрахунками, чек за шкоду, яку ми пред'явимо ворогові за останні атаки, досягає не менше 90-100 млн євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання "Укренерго", – написав Кудрицький.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що у місті російські удари зруйнували ТЕЦ та всі трансформаторні підстанції. Водопостачання для харків'ян було відновлено 23 березня, проте проблеми з електроенергією продовжуються.

25 березня у Харкові вдалося запустити метро. Підземка працює на всіх лініях, інтервал руху 20 хвилин.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader