Червоне м’ясо є одним із найбільш вживаних джерел білка, вітамінів та мінералів. Однак існують дослідження, які стверджують, що його вживання у великих кількостях може викликати рак кишківника.
Тому експерти радять скоротити об’єм споживання червоного м’яса у щоденному раціоні.
Чому м’ясо викликає рак
Фахівці стверджують, що споживання червоного та переробленого м’яса підвищує ризик розвитку колоректального раку на 20-30%.
При перетравленні у кишківнику утворюються речовини, які можуть пошкодити його клітини та сприяти розвитку раку.
Як уникнути раку
Експерти радять обмежити вживання червоного та переробленого м’яса до 70 г на день. Заміняти його можна на курятину, індичку чи кролятину.
Важливо дотримуватися балансу в раціоні: половину їжі мають займати овочі та фрукти. У щоденному харчуванні обов’язково повинні бути складні вуглеводи, як-от цільнозерновий хліб, рис або гречка.