Обережність Заходу у наданні Україні зброї не запобігла ескалації війни – ISW
Обережність Заходу у наданні Україні зброї не запобігла ескалації війни – ISW

Обережність Заходу у наданні Україні зброї не запобігла ескалації війни – ISW

Удари по дамбах і гідроелектростанціях є значним переломом і ескалацією атак Росії по Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вказують, що раніше війська РФ не завдавали тривалих ракетних ударів по українських греблях і гідроенергетичних об’єктах.

Зараз дивляться

Зазначено, що США та європейські країни, як і раніше, не бажають надавати Україні матеріально-технічні засоби, які можуть виявитися оперативно або стратегічно важливими і допомогти значним українським наступальним зусиллям через побоювання ескалації або відплати з боку Росії.

– Однак рішення західних держав обмежити обороноздатність України з метою стримування ескалації не змогли запобігти ескалації війни Росії проти України. Крім того, Україна веде стратегічну оборону, а не наступальні дії, які могли б серйозно загрожувати позиціям РФ в окупованій Україні або на російській території, – йдеться у повідомленні.

Чи може надання Україні зброї призвести до загострення війни

В Інституті додали, що нещодавно голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун-молодший, говорячи про надання Україні ракет великої дальності ATACMS, заявив, що ризик ескалації не такий високий, як, можливо, був на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

– Росія послідовно доводить свою готовність до ескалації агресії без провокацій. Занепокоєння щодо російської відплати та ескалації у відповідь на подальше надання західних озброєнь і систем Україні не повинно диктувати США або іншим країнам Заходу ухваленні рішень щодо цієї допомоги, – наголосили в ISW.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що після атак РФ на енергетичні об’єкти Україна імпортує електроенергію з п’яти країн Європи.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader