Одразу після канікул: у Конгресі анонсували винесення на голосування пакету для України
Одразу після канікул: у Конгресі анонсували винесення на голосування пакету для України

Одразу після канікул: у Конгресі анонсували винесення на голосування пакету для України

Після великодніх канікул у Палаті представників Конгресу США буде винесене на голосування довгоочікуване питання щодо надання Україні військової допомоги.

Як повідомив голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер, саме спікер Майк Джонсон пообіцяв, що пакет для Києва буде нарешті розглянутий.

Спікер зробив дуже чіткі заяви про те, що коли ми повернемося, це буде наступним головним питанням порядку денного. Після того, як ми тільки-но прийняли всі законопроєкти, що фінансує федеральний уряд, я вірю, що це матиме переважну підтримку в Конгресі, і ми покладемо законопроєкт на стіл президента, – зазначив Тернер.

За його словами, сам Джонсон запевнив у своїй підтримці Київ, про що минулого тижня сказав і українському лідеру Володимиру Зеленському.

Зараз дивляться

– Спікер говорив про це і в особистих бесідах, і в публічних заявах, – резюмував конгресмен.

Зазначимо, що великодні канікули у Конгресі США завершуються 9 квітня.

Військова допомога Україні від Конгресу США

У лютому 2024 року Сенат проголосував за законопроєкт, який передбачає виділення $60 млрд на військову допомогу Україні. Потім документ подався на розгляд Палати представників.

Однак там не поспішали прийняти на розгляд пакет для Києва, оскільки, зокрема, спікер Палати Майк Джонсон зайняв позицію, де саме захист кордонів Сполучених Штатів має залишатися в пріоритеті. Так, він наполягав на закритті доступу до США для мігрантів з боку Мексики, а потім уже допомоги Україні та Ізраїлю.

Через місяці безліч дискусій і переговорів Джонсон все-таки вирішив винести законопроєкт щодо України на голосування,але зі значними змінами. За словами сенаторів, Джонсон запропонував зробити проєкт у вигляді кредиту чи ленд-лізу для захисту інтересів американських платників податків.

Джерело матеріала
loader