Йде пил через бурю в Сахарі: у Києві попередили про можливе погіршення якості повітря
Йде пил через бурю в Сахарі: у Києві попередили про можливе погіршення якості повітря

Йде пил через бурю в Сахарі: у Києві попередили про можливе погіршення якості повітря

До Києва йде пил, який піднявся внаслідок бурі в Сахари, що раніше зафіксували у західних регіонах України. Внаслідок цього якість повітря в столиці може погіршитися.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської державної адміністрації. Мешканцям столиці, зокрема, рекомендується обмежити перебування на вулиці.

"Якість повітря може погіршитися. Таке метеорологічне явище (пил. – Ред.) шкідливе для людей із респіраторними захворюваннями, осіб літнього віку та дітей", – йдеться в повідомленні.

У КМДА додали, що вразі погіршення ситуації зі станом повітря Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату рекомендується:

  • закрити вікна;
  • обмежити перебування на вулиці;
  • пити багато води;
  • якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

Слідкувати за станом атмосферного повітря та радіаційним фоном у режимі реального часу можна за посиланням на спеціальній мапі та в додатку Київ Цифровий.

В Укргідрометцентрі підкреслили, що запиленість повітря пустельним пилом – це не пилова буря.

"Для пилової бурі швидкість вітру має бути вищою за 12 м/с, а тривати це має 3 години й більше. Синоптики Українського гідрометцентру не очікують посилення швидкості вітру, а отже і бурі цього разу не буде. Будь ласка, не плутайте легке погіршення видимості через пил із небезпечним явищем. Не уявляйте зайвого і не панікуйте", – наголосили синоптики.

Як повідомляв OBOZ.UA, календарна зима 2023-2024 років стала третьою у рейтингу найтепліших у Києві з 1881 року. Протягом трьох місяців було зафіксовано 14 температурних рекордів.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader