Бразилія хоче запросити Путіна на G20 і захистити від арешту МКС – ЗМІ
Бразилія хоче запросити Путіна на G20 і захистити від арешту МКС – ЗМІ

Бразилія хоче запросити Путіна на G20 і захистити від арешту МКС – ЗМІ

Адміністрація президента Бразилії Лули да Сільви має намір запросити на саміт Великої двадцятки до Ріо-де-Жанейро диктатора РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Folha de S.Paulo.

Для цього бразильська сторона ще в листопаді минулого року, рівно за рік до наступного саміту G20, направила листа до ООН з пропозицією про введення імунітету для учасників з’їзду, враховуючи, що кремлівський лідер має бути затриманий у будь-якій державі, яка підписала Римський статут, що регулює діяльність Міжнародного кримінального суду

Зараз дивляться

Бразилія такий статут підписала і згідно з протоколом, коли борт Путіна приземлиться в аеропорту Ріо-де-Жанейро, диктатора мають заарештувати.

Втім Лула да Сільва, який відомий своєю багаторічною симпатією до президента РФ, переконаний, що арешт у такому разі стане на заваді міжнародним переговорам і мирному врегулюванню, для чого, власне, Велика двадцятка і збирається на з’їзд.

Ордер на арешт Путіна

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний судвидав ордер на арешт диктатора Путіна та уповноваженої при президенті РФ з прав дітей Марії Львової-Бєлової, яких підозрюють у прямій участі у крадіжці українських дітей із територій, захоплених військами Росії.

Незаконна депортація дітей, зміна їхнього громадянства, усиновлення до російських родин порушують Женевську конвенцію, визнано геноцидом у ПАРЄ, а в ООН названо воєнним злочином проти народу України.

Теги за темою
Володимир Путін Бразилія
Джерело матеріала
loader
loader