Вибухи у Харкові та анонс голосування в Конгресі пакета по Україні: події ночі 1 квітня
Вибухи у Харкові та анонс голосування в Конгресі пакета по Україні: події ночі 1 квітня

Вибухи у Харкові та анонс голосування в Конгресі пакета по Україні: події ночі 1 квітня

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Втрати ЧФ РФ за місяць – Сили оборони півдня

Сили оборони півдня підсумували загальні втрати Чорноморського флоту РФ.

– Поганий місяць для Чорноморського флоту РФ, – наголосили в Силах оборони півдня.

Зараз дивляться

Так, затонув сторожовий корабель Сергій Котов. Пошкоджень зазнали: ВДК Костянтин Ольшанський, розвідувальний корабель Іван Хурс, ВДК Ямал, ВДК Азов.

1 квітня – друга річниця звільнення міста Бородянка

Упродовж 31 березня та 1 квітня ЗСУ розпочали звільнення населених пунктів на півночі та північному заході Київщини. 31 березня звільнили Бучу.

РФ запускає ракети Циркон, щоб пробити нашу ППО – Буданов

Керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що Росія застосовує проти України протикорабельні ракети Циркон, бо сподівається пробити протиповітряну оборону в нашому небі.

— Циркон насамперед протикорабельна ракета. Має досить серйозні тактико-технічні характеристики. Використовуючи Циркони, Росія сподівається, що вона зможе пробити нашу систему протиповітряної оборони. Ось і вся логіка, і нічого іншого там немає, – зазначив Буданов.

У Конгресі анонсували винесення на голосування пакета для України

Після великодніх канікул у Палаті представників Конгресу США винесуть на голосування питання щодо військової допомоги Україні. Це пообіцяв спікер Майк Джонсон, заявив голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер.

— Спікер зробив дуже чіткі заяви про те, що коли ми повернемося, це буде наступним головним питанням порядку денного. Після того, як ми тільки-но ухвалили всі законопроєкти, що фінансують федеральний уряд, я вірю, що це матиме переважну підтримку в Конгресі, і ми покладемо законопроєкт на стіл президента, – зазначив Тернер.

У Харкові вибухи: є приліт у центрі міста

Ввечері 31 березня в Харкові чули звуки вибухів. Харківський міський голова Ігор Терехов написав, що є приліт у місті.

– Приліт поряд із житловою забудовою в центральному районі міста. На місці удару працюють усі відповідні служби та волонтери, – заявив він.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова у Шевченківському районі. Пошкоджені цивільні приміщення, автомобілі. Без постраждалих.

Окупанти концентрують атаки у напрямку Часового Яру – ISW

31 березня під Бахмутом тривали позиційні бої, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Позиційні бої тривали біля Богданівки, на захід від Бахмута біля Іванівського та Часів Яру, а також на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки, Андріївки та Південного.

Командир українського батальйону БпЛА, що діє на Бахмутському напрямку, заявив, що російські сили зосереджують свої атаки в напрямку Часів Яру, оскільки Часів Яр знаходиться на панівній висоті. На Бахмутському напрямку, ймовірно, діють підрозділи російського 4-го мотострілецького полку (2-й армійський корпус “ЛНР”), а в районі населеного пункту Спірне (на північний схід від Бахмута) – 6-ї мотострілецької бригади (2-й АК “ЛНР”).

ЗСУ відбили атаку механізованого батальйону під Авдіївкою – ISW

ЗСУ поблизу Тоненького Донецької області 30 березня відбили механізовану атаку ворога чисельністю в батальйон. В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що сили росіян на цьому напрямку не здатні забезпечити просування найближчим часом.

Так, геолокаційні знімки за 31 березня демонструють велику кількість знищеної та пошкодженої російської бронетехніки та танків уздовж дороги на північний захід від Тоненького, що на захід від Авдіївки.

До Шенгенської зони офіційно приєдналися Румунія та Болгарія

31 березня Румунія та Болгарія частково приєдналися до Шенгенської зони, повідомили у Єврокомісії.

Там зазначають, що з 31 березня в обох країнах запрацюють шенгенські правила, включаючи видачу шенгенських віз і контроль на внутрішніх повітряних і морських кордонах.

Теги за темою
Харків Вибух
Джерело матеріала
loader
loader