Ароматна та смачна олія для салатів з часником, цитрусовими, кропом, лимоном
Ароматна та смачна олія для салатів з часником, цитрусовими, кропом, лимоном

Ароматна та смачна олія для салатів з часником, цитрусовими, кропом, лимоном

Овочеві салати найкраще заправляти не майонезом, а олією. Для яскравішого та оригінального смаку до неї можна додати різні спеції, зелень, цитрусові.

Олія авокадо

Кулінарка поділилася в Instagram 6 рецептами корисних та смачних заправок для салатів з олії з цитрусовими, перцем, лавровим листом, кропом.

Оливкова олія для салату

Часникова олія

У гарячу олію киньте 3 часточки подрібненого часнику, закрийте кришкою, зніміть з вогню, охолодіть, процідіть. Можна додати лимонний сік, гвоздику.

Як і з чого приготувати смачну олію для салатів

Олія з кропом

Перебийте кріп у блендері, суміш покладіть у гарячу олію на 2 хвилини, зняти з вогню, закрити кришкою, наполягати 10 хвилин, остудити, процідити.

Олія з кропом

Лимонна олія

Цедру двох лимонів прогрійте у сковороді з гарячою олією 20 хвилин. Остудіть, заберіть цедру.

Лаврова олія

5 листочків лавра покладіть на суху гарячу сковороду, трохи підсмажте, налийте олію, грійте 20 хвилин. Зніміть з вогню, остудіть і дістаньте листя.

Гостра олія

Сухі перчики чилі розкришіть, щоб вийшло дві столові ложки пластівців. У розігріту олію покладіть на 5 хвилин. Остудіть, процідіть.

Базилікова олія

У блендері подрібніть 30-50 г листя свіжого зеленого базиліка. Додайте олію і прогрійте суміш у сковороді 30-45 секунд. Остудіть, процідіть.

Олія з базиліком

Порада: розігріваємо олію (бажано 1:1 рафінована соняшникова з оливковою), 250 г до гарячого стану, але не окропу!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Песто з базиліком
  • Швидкий маринований салат до шашлику
  • Мариновані печериці за 5 хвилин
Джерело матеріала
loader
loader