Це звичайна російська ІПСО, – Юсов про вкиди росіян щодо "наступу" на Харків
Це звичайна російська ІПСО, – Юсов про вкиди росіян щодо "наступу" на Харків

Це звичайна російська ІПСО, – Юсов про вкиди росіян щодо "наступу" на Харків

На цьому в ефірі телемарафону наголосив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. Він додав, що зараз окупанти почали активно вкидати заяви й про Білорусь, що також є частиною кампанії, передає 24 Канал.

Нічого стратегічно нового не відбулось

Юсов пояснив, що окупанти не лише вкидають фейки про "наступ" на Харків. Водночас ворог починає знову розхитувати "білоруську тему".

"Паралельно з цим відбуваються й інші речі, ось знову активізувалася білоруська тема, наприклад. Або деякі інші, які ворог любить використовувати, щоб збурювати панічні настрої, зокрема всередині країни. Нічого стратегічно нового і щодо формування ударних груп не відбулось", – повідомив Юсов.

У розвідці додали, що наразі Сили оборони на всьому напрямку укріплюють лінії оборони. Також не лише офіційні посадові особи, а й різні незалежні аналітики пояснюють, що відбувається, аналізують та підтверджують чи спростовують цю інформацію.

Речник ГУР МО наголосив, що військове командування опрацьовує різні сценарій. Втім, вкиди росіян про "напад" на Харків – це звичайнісінька ІПСО.

Є різні плани, командування опрацьовує різні сценарії. Що ж стосується загрози "тут і зараз, завтра нападуть" і "треба негайно тікати" й "сіяти паніку", звісно, це – російська ІПСО. І для цього вона й робиться,
– наголосив Юсов.

Росіяни поширюють фейки про "евакуацію з Харкова"

  • 2 квітня у телеграм-каналах активно почала поширюватисяінформація про буцімто "евакуацію з Харкова". Повідомлення були нібито від ДСНС України, у яких попереджали про "проведення евакуації з Харкова та його околиць через ймовірне оточення міста російськими окупантами".
  • У МВС наголосили, що це – фейк і вказані публікації є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні. Таким чином російські окупанти, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос в українському суспільстві.
  • Українців вкотре закликали довіряти лише перевіреним джерелам інформації – офіційним представникам влади. Також у МВС наголосили, що Сили безпеки та оборони України надійно тримають позиції вздовж усієї лінії фронту та дають гідну відсіч ворогові, зокрема і в Харківській області.
Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader