НАТО готується вводити війська до України? Радник Держдепу США здивував заявою
НАТО готується вводити війська до України? Радник Держдепу США здивував заявою

НАТО готується вводити війська до України? Радник Держдепу США здивував заявою

Такі дії допомогли б розвантажити частину українських військових.

Британія, Франція та країни Північної Європи вже нібито готуються до відправки військ до України, щоб не допустити "катастрофічної поразки" ЗСУ. Це дасть змогу зняти частину навантаження з українських військових у тилу.

Таку заяву зробив консультант Держдепу США, письменник та історик Едвард Люттвак у своїй колонці для UnHerd. За його словами, йдеться як про відправлення невеликих елітних підрозділів, так і допоміжний персонал. Важливо, що жодної офіційної інформації щодо теми запровадження військ немає.

"Країнам НАТО незабаром доведеться відправити солдатів в Україну, інакше вони змиряться з катастрофічною поразкою. Британці та французи разом з країнами Північної Європи вже потихеньку готуються до відправки військ — як невеликих елітних підрозділів, так і матеріально-технічного та допоміжного персоналу — які можуть залишатися вдалині". від лінії фронту", — пише Люттвак.

Він додав, що такі дії допомогли б розвантажити частину українських військових у тилу та відправити більше на фронт. При цьому, на його думку, Штати не можуть надати більше військ, ніж 40 тис. осіб, які вже знаходяться в Європі, через загрозу вторгнення Китаю на Тайвань.

Тому цим повинні зайнятися інші члени НАТО, густонаселені: Німеччина, Франція, Італія та Іспанія. Інакше, як вважає Люттвак, Україна програє війну, і Росія нападе на Європу.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що наприкінці лютого 2024 року президент Франції Емманюель Макрон сказав, що не відкидає можливості введення військ НАТО в Україну. Однак це питання не обговорювалося всерйоз. Пізніше він пояснив, що не мав на увазі участь військ у бойових діях.

Теги за темою
Україна Росія війна НАТО
Джерело матеріала
loader
loader