Стів Джобс не дожив: створено ефективні ліки від агресивного раку підшлункової залози
Стів Джобс не дожив: створено ефективні ліки від агресивного раку підшлункової залози

Стів Джобс не дожив: створено ефективні ліки від агресивного раку підшлункової залози

Команда вчених Колумбійського університету під час лабораторного дослідження підтвердила, що експериментальні ліки від агресивного і смертельного раку підшлункової залози ефективно зменшили майже всі протестовані пухлини.

Дослідники заявили, що препарат є найефективнішим з усіх вивчених на даний момент: кількість пухлин у чашках Петі скорочується на 30-98%.

Зловісна форма онкології

Щорічно рак підшлункової залози вражає приблизно 67 тис. американців і вбиває близько 52 тис. з них. Хвороба зазвичай швидко прогресує і вважається однією з найзловісніших форм онкології, що забрала життя таких відомих пацієнтів, як Патрік Суейзі і Стів Джобс.

Зараз дивляться

Нині такі методи лікування, як хірургічне втручання, хіміотерапія та імунотерапія, спрямовані на лікування захворювання, часто виявляються безуспішними, оскільки воно зазвичай діагностується на пізніх стадіях.

Дослідження та результати

Останній експериментальний препарат успішно впливав на генетичні причини приблизно 95% найпоширенішої форми раку підшлункової залози – аденокарциноми протоків підшлункової залози.

Вчені протестували препарат на ракових клітинах, отриманих від людини, і виявили, що скорочення пухлини спостерігалося в семи з 10 моделей, водночас ступінь скорочення варіювався від 30 до 98% щодо вихідного обсягу пухлини.

Дослідники також виявили, що лікування не пошкодило інші здорові клітини. У той час, як багато методів лікування раку, включно з хіміотерапією і радіацією, можуть завдати шкоди здоровим клітинам, впливаючи на ракові.

За словами вчених, з’явився реальний шанс, що цей підхід допоможе змінити стандарти лікування пацієнтів з раком підшлункової залози, але тільки клінічні випробування зможуть визначити це.

Симптоми на пізніх стадіях

Джерело матеріала
loader