Вони зробили його вуха меншими: Чарльза III надрукували на грошах
Вони зробили його вуха меншими: Чарльза III надрукували на грошах

Вони зробили його вуха меншими: Чарльза III надрукували на грошах

Відтепер національна валюта Сполученого Королівства матиме новий вигляд. Замість портрета покійної королеви Єлизавети II на банкнотах розміщено зображення короля Чарльза III, що є панівним монархом.

Чарльза III надрукували на грошах

Його Величність прийняв у Букінгемському палаці голову Банку Англії Ендрю та головну касирку й виконавчу директорку банківського департаменту Сару Джон. Вони представили королю перші банкноти з його зображенням.

Купюри надійдуть в обіг 5 червня. Це перший випадок, коли Банк Англії змінив зображення монарха на банкноті. Адже у 1960 році королева Єлизавета II стала першим правителем, який з’явився на банкнотах цього фінансового закладу.

Зараз дивляться

Реакція мережі на нові гроші

Одна з підписниць з гумором поцікавилася, чи будуть наряду з цими купюрами ходити старі банкноти із зображенням Єлизавети II. У відповідь інший коментатор пожартував, що ні, та запропонував надсилати гроші з портретом королеви йому, щоби він міг належним чином розпорядитися ними. Також підписники діляться враженнями від побачених купюр.

  • Мені більше подобаються ті, на яких зображена наша королева.
  • Це, мабуть, дивний досвід для короля, він, бо так само звик до грошей з матір’ю, як і всі ми. Але вигляд купюра має чудовий, дизайнери – молодці!
  • Так дивно бачити банкноти без нашої королеви Єлизавети, але зміни мають настати.
  • Вони зробили його вуха меншими.
  • Це так круто – мені подобається!
  • Чудово! Боже, бережи короля!

Банк Англії вважається найстарішим центральним банком світу. Його заснували у наприкінці 17-го століття. При цьому він є цілком сучасною інституцією та, за оцінками експертів, чи не найпрофесійнішою центральною фінустановою в усьому світі.

Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader