Чи будуть відключення світла через руйнування Трипільської ТЕС: відповідь "Укренерго"
Чи будуть відключення світла через руйнування Трипільської ТЕС: відповідь "Укренерго"

Чи будуть відключення світла через руйнування Трипільської ТЕС: відповідь "Укренерго"

Внаслідок знищення Трипільської ТЕС на Київщині Україна може відчути дефіцит електроенергії.

Через Трипільську ТЕС система втратила частину потужності. Поки що в "Укренерго" сподіваються, що обмеження споживання електроенергії вводити не доведеться.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

"Втрата Трипільської ТЕС, як і будь-якого великого об'єкта генерації, позитивно не позначиться на енергобалансі країни. Це означає, що в пікові години доби у нас буде менше внутрішньої потужності для покриття споживання", - зазначили у компанії.

Нині працюють сонячні електростанції, в системі профіциту є невеликий експорт. На вечірній максимум - з 19.00 до 22.00 - можливий незначний дефіцит електроенергії.

"Сонце сяде, внутрішньої потужності недостатньо, імпорту в необхідних обсягах немає. На українському ринку ціни нижчі, ніж на європейському. Відповідно доведеться брати аварійну допомогу, якщо сусіди зможуть нам її надати", - пояснили в "Укренерго".

У разі потреби обмежень споживання у компанії обіцяють повідомити заздалегідь. "Поки що спробуємо пройти вечір без них", - сподіваються в "Укренерго".

Нагадаємо, у ніч проти 11 квітня атаки російських військ повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію на Київщині. Вона забезпечувала електроенергією Київську, Черкаську та Житомирську області.

Пізніше стало відомо, що внаслідок масованої атаки російських військ, вся генерація ПАТ "Центренерго" була повністю знищена.

  • Ракетний удар по Трипільській ТЕС: чи є загроза блекауту для Києва та області
  • РФ змінила тактику ударів по інфраструктурі України – у ISW назвали нові цілі окупантів
  • Чи піднімуть в Україні тарифи на світло: відповідь Міненерго
Джерело матеріала
loader