Знову будуть графіки відключень: що означає знищення Трипільської ТЕС
Знову будуть графіки відключень: що означає знищення Трипільської ТЕС

Знову будуть графіки відключень: що означає знищення Трипільської ТЕС

В результаті масованої ракетної атаки 11 квітня по Україні ворожі ракети знищили найпотужнішу електростанцію на Київщині – Трипільську ТЕС.

Факти ICTV розпитали експерта з програми Енергетика аналітичного центру Українського інституту майбутнього Андріана Прокіпа, що це означатиме для України.

За його словами, знищення будь-якої української ТЕС негативно вплине на економіку та життя українців.

Зараз дивляться

Андріан Прокіп нагадав, що два тижні тому Центренерго повідомляло про знищення Зміївської ТЕС на Харківщині.

– На жаль, у нас знищено більшість маневрової генерації (електростанції, які зазвичай, працюють, коли існує високий попит на електроенергію – у пікові навантаження) – зауважив він.

На сьогодні, ПАТ Центренерго втратило 100% генерації.

Що означає знищення Трипільської ТЕС

За словами експерта, як тільки зросте температура повітря й українці почнуть вмикати кондиціонери – одразу зросте споживання електрики, і, як наслідок, ми знову будемо жити за графіками відключень.

– Тобто будуть графіки відключень світла. В періоді з 5-ї години до 10-ї чи до 12-ї будуть графіки, будуть обмеження, – наголосив експерт.

Імпорт електроенергії в Україну

Андріан Прокіп зауважив, що два тижні тому Україна імпортувала електроенергії впритул. Цього тижня через погодні фактори імпорту було менше, але його об’єм – це доволі незначна частина наших потреб, заявив експерт Українського інституту майбутнього.

Що відомо про Трипільську ТЕС

Трипільська ТЕС розташована у місті Українка Обухівського району на березі Канівського водосховища. Це найпотужніша електростанція Київщини, яка живить електрикою Київську, Черкаську та Житомирську області.

– Масштаби руйнувань – жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас найбільший виклик за всю історію підприємства, – так висловився про знищення Трипільської ТЕС голова наглядової ради ПАТ Центренерго Андрій Гота.

Сьогодні під час російської ракетної атаки по Україні у Харкові пролунали низка потужних вибухів. Згодом у Харківській обладміністрації повідомили, що без світла залишились майже 240 тисяч абонентів регіону. Зараз в області діють аварійні відключення.

Теги за темою
Київська область
Джерело матеріала
loader
loader