У КМДА розповіли, чи запускатимуть цього року в Києві найбільші фонтанні комплекси столиці
У КМДА розповіли, чи запускатимуть цього року в Києві найбільші фонтанні комплекси столиці

У КМДА розповіли, чи запускатимуть цього року в Києві найбільші фонтанні комплекси столиці

У Києві цього року, як і в попередні, не вмикатимуть найбільші фонтанні комплекси столиці, що розміщені в центрі. Це рішення обумовлене необхідністю економії, оскільки фонтани на Майдані Незалежності та в акваторії Русанівського каналу є досить енергозатратними.

Про це повідомили в пресслужбі КМДА із посиланням на водогосподарське комунальне підприємство "Київводфонд". Їх обслуговування буде відбуватись у поточному режимі.

Так, за словами комунальників, цього року, як і в попередні, не вмикатимуть найбільші фонтанні комплекси столиці.

"Йдеться про 8 масштабних та енергозатратних фонтанних комплексів, що мають потужне насосне обладнання, а саме: фонтани "Великий", "Каскадний" і "Малі" на Майдані Незалежності, фонтан "Засновники Києва" на непарній стороні вул. Хрещатик, фонтан "Водяна куля" на Майдані Незалежності (непарна сторона вул. Хрещатик), фонтан "Хрещатик" на вул. Хрещатик, 25, фонтан на вул. Велика Васильківська, 119-121, фонтани в акваторії Русанівського каналу", – розповіли в КМДА.

У пресслужбі підкреслили, що це рішення обумовлене необхідністю економії. Проте, їхнє обслуговування "Київводфонд" здійснює в поточному режимі, незалежно від того, чи працюють вони. Оскільки водограї мають складну технологічну будову та устаткування.

Разом із тим для містян та гостей Києва в парках і скверах працюватимуть локальні фонтани, роботу яких забезпечують районні "Зеленбуди". Вони економніші з точки зору споживання електроенергії.

Загалом у 2024 році на території зелених зон планується запуск 25 фонтанів. Традиційно вони розпочнуть роботу в першій половині травня, а завершать наприкінці вересня. Щоб. Дізнатись, де працюватимуть водограї, перейдіть за посиланням.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві з настанням тепла починають квітнути тюльпани. Наразі їх можна побачити у центрі міста, зокрема на Майдані Незалежності та Європейській площі.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader