Жителів Українки на Київщині призвали зачинити вікна та зарядити всі пристрої
Жителів Українки на Київщині призвали зачинити вікна та зарядити всі пристрої

Жителів Українки на Київщині призвали зачинити вікна та зарядити всі пристрої

Місцева влада призвала жителів міста Українка зачиняти вікна в оселях, щоб не дихати шкідливими продуктами горіння.  Про це мер міста Олександр Туренко написав на своїй сторінці в «Фейсбуці».

- Зарядіть всі пристрої, зробіть максимальні запаси води! Обидва пункти незламності в Українці працюють цілодобово. Є все необхідне.  При повітряних тривогах укотре закликаю - біжіть в укриття! Війна!  Це поки все, що можу сказати на даний час, - написав Туренко.

Він пообіцяв надати подробиці згодом. Тим часом проросійські пабліки повідомляють, що внаслідок удару горить Трипільська ТЕЦ. Офіційного підтвердження даної інформації з української сторони немає.

Київська область належить до енергонасичених районів. На її території розміщені енергогенеруючі підприємства загальною потужністю 3200 МВт, з яких встановлена потужність Трипільської ТЕС становить близько 57 %. У зв’язку з цим енергогенеруюче підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Підприємство займає площу 281,3 га. Розташоване в Обухівському районі на березі Канівського водосховища.
Трипільська ТЕЦ вже була під обстрілом у 2022 року. Росія вдарила по ній 24 лютого, поціливши снарядом у вугільний склад. Попри обстріл, станція продовжила працювати, обладнання та споруди станції пошкоджені не були.

Також атакувала Росія ТЕС і в жовтні 2023 року. Внаслідок двох влучань було зруйновано будівлю та пошкоджено трансформаторну підстанцію, що спричинило масштабну пожежу. Для її гасіння залучили пожежні частини з Обухова, Українки, Козина та Боярки.

  • В ніч на 11 квітня атака РФ тривала 5 годин. Найбільше ракет та дронів ворог направив на Львівщину. Більше 10 влучань зафіксовано у Харкові. Також є влучання у Запорізькій області. Загинула мінімум одна людина. 
  • Через російські обстріли підіймала в небо авіація Польща. 
Джерело матеріала
loader
loader